Защо имаме български "Оскар" тази година + всички, наградени филми за операторско майсторство в едно видео

21.02.2017, 15:45

Един истински повод за гордост!

   
 
Защо имаме български "Оскар" тази година + всички, наградени филми за операторско майсторство в едно видео

Както вече стана ясно Владимир Койлазов беше награден за разработените от него технологии и приноса си в развитието на киноиндустрията. Наградата той получи заедно със  своя съдружник Петър Митев. Те притежават компанията, разработила най-използваната в света технология за 3D визуализация. Сред малкото филми, които са правени с техния софтуер са "Аватар", "Игра на тронове", "Дедпул", "300" и стотици други.

Софтуерът на Владимир се обяснява най-лесно така: вместо да снимаш в Хималаите – да си генерираш планината на компютъра. И макар да си "някои от българия" явно все пак трудът и упорството не остават недооценени, за Владо това е най-голямото признание, което може да получи човек в неговата област.

Сега нашите момчета ще облекат смокинги и ще отидат на официалната церемония, за да си вземат наградата, а на нас ни остава само много да им се радваме.

1863825

И тъй като няма как да ти направим презентация на уменията на Влади и Петър ще ти покажем едно видео на момчетат от YouTube-канала Burger Fiction, които събраха всички номинирани за операторско майсторство филми. Знаем, че ще кажеш, че това не е по темата с "Оскар"-а на българите, но пък ние ще те контрираме – някои от тези филми са правени точно с техния софтуер.

Та, видеото ще започне с филма "Изгрев: Песен за две човешки души" от 1927 година и ще приключи със "Завръщането".

Също ще видиш и "Отнесени от вихъра", "Жана Д'Арк", "Нефт", "Аватар" и много други.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ