Хотелът пази своите тайни

Какво остава скрито от гостите?

   
 
Хотелът пази своите тайни

Едно от най-популярните оправдания при изневяра е "Не е това, което изглежда!". Същото важи и за персонала в хотела, в който сте отседнали. Вие може и да сте на почивка, но хората, които ви обслужват, са на работа и освен ако не сте им оставили бакшиш, при това голям, може да сте сигурни, че приветливата усмивка на лицата им е също толкова фалшива, колкото е алкохолът, предлаган в "Златни пясъци". Не забравяйте, че персоналът на хотела знае много повече за вас, отколкото си мислите, затова не е излишно да изпитате известна доза неудобство, щом решите да се заядете, че матракът ви е твърд, че леглото ви не гледа на югоизточно от северозапад или че нямате гледка към морето, при положение, че сте в Банско, например.

Тайна 1:

Не сте нито първият, нито последният гост на хотела, който мрънка за глупости. Може да сте сигурни и че човекът на рецепцията добре знае причината за дребнавото ви поведение и няма да ви направи отстъпка на стаята толкова лесно – поведението му в подобни ситуации е добре отработено и е свикнал да очаква неочакваното, затова и шкафчето му е пълно с противоалергични лекарства, флашки, допълнителен матрак, влагоабсорбатор и дори вана – все неща, от които гостите спонтанно изпитват непреодолима нужда, щом се настанят.

Тайна 2:

Сигурно сте забелязали момчето, което ви посреща на входа и ви предлага помощта си в пренасянето на багажа. Същото момче, което любезно ви обяснява забележителностите в района, препоръчва ви добро заведение и ви съпровожда до стаята, нарамило под едната ръка деветнайсетте ви куфара, а под другата осемте рокли на жена ви. Това, дами и господа, е пиколото. То очаква бакшиш от вас. В неговите очи вие сте банкнота.

Тайна 3:

Струва ли ви се, че омлетът ви на закуска е подозрително пухкав? По-добре не питайте на какво се дължи това, защото истината боли. Разберете обаче, че "oл инклузив" не означава да си пълните кутийки с храна за стаята. Това е действие, което не остава незабелязано от готвача, а той не обича допълнителна работа и ще останете изненадани колко отмъстителен може да бъде (ако изобщо разберете откъде ви е дошло).

Тайна 4:

Камериерките. И по-точно това, което знаят за вас. Влизайки да почистят стаята ви, докато сте навън, те могат да разберат най-съкровените ви тайни – колко често си сменяте чорапите, какви хапчета пиете, имате ли стомашно-чревни проблеми, колко секс сте правили и къде сте го правили, безопасен ли е бил, очаквате ли дете, момче или момиче ще е, имате ли черна магия или е обикновена хрема. Всичко това създава в главата на средностатистическата камериерка психологически профил на личността ви и ако ви е поне малко неудобно от този факт, ви съветваме да бъдете по-прибрани, когато напускате стаята си. Никой няма да ви се разсърди.

Тайна 5:

Барманите са тъжни хора. Особено тези, които работят в Лоби бара. Те не настаняват гости, не им носят куфарите, не паркират коли, съответно и бакшишът от тези удоволствия липсва. Ще си кажете – да, ама нали си имат клиенти на бара? Е, имат, но какъв е ужасът, когато цяла вечер са обслужвали някого, направили са му 5 различни коктейла, сипали са му 9 водки, цяла вечер са слушали проблемите му, научили са за него повече, отколкото жена му за 10 години брак, а накрая дойде моментът за плащане на сметката и госта изрече заветното: "Пиши я на стаята." Чувството може да се сравни единствено с удар в слабините, а на бармана не му остава нищо друго, освен спокойно да извади ножа от сърцето си и да попие поредната сълза. Е, доставя ли ви удоволствие да си играете с чувствата на хората?

Това са малка част от хотелските тайни. За съжаление не можем да ви споделим повече, защото ако го направим, ще трябва да ви убием.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ