7 неща, които могат да ядосат и натъжат един барман

Разберете какво тежи на клетата барманска душа

   
 
7 неща, които могат да ядосат и натъжат един барман

Там, зад бара, обградени от десетки бутилки алкохол, сред литри фреш и килограми кафе, едни потиснати души преживяват клиентски прищевки, сервитьорски периоди и несправедлив управителски гняв. Ако у вас е загнездена представата, че няма по-щастлив човек от бармана, който по всяко време може да пие каквото иска, по-добре веднага си избийте тази мисъл от главата, защото нямате и най-малка представа какво преживява всеки ден един средностатистически барман. Надяваме се с този материал да отворим очите ви и когато следващия път отидете в някое заведение и погледнете човека зад бара, да си спомните за това, което сте прочели и проронвайки съпричастно сълза да му оставите бакшиш.

Представяме ви 7 неща, които могат да ядосат и натъжат един барман.

1.Вижда и знае всичко...
...от това кой влиза и излиза от заведението, до това коя сервитьорка е в определен период от месеца си. Проблемът е, че да са емоционална тоалетна не е желано от барманите. Учените мълчат и защо те се ползват с такова доверие от колежките, които упорито им споделят мъките си.

2.Служебни поръчки
Докато си стоите в заведението, погледнете към бармана. До този момент той е изстискал 10 литра фреш и е направил 30 кафета за целия персонал. И така всеки ден. Помолете се за него и знайте, че няма нищо по-омразно за един барман от това да чуе от колежката, която до преди минути му се е зъбила: "Ще ми направиш ли едно фрешче?".

3.Специални поръчки
"На трета маса господинът си поръча литър фреш, ама каза, че иска да е прясно изстискан, а не като предния път." Такива претенции не остават незабелязани. "Пресен ли? Ще пие каквото му дам!"
Мили клиенти, преди да си пожелавате невъзможни неща, помислете. Знайте, че някъде там, зад бара, един гневен барман е готов да ви нахули, ако го карате да извършва допълнителни действия.

4."Чшш, едно фрапенце ше ми напра'иш ли?"
Ако кажете това на барман, рискувате да получите или бонус във фрапето или бонус в лицето. Знайте, че барманите са чувствителни създания и не може току-така да ги карате да правят нещо. Ако подходите с уважение в тази ситуация обаче, напитката ви ще изглежда по съвсем различен начин.

5."Това не са 50мл."
Ако сте решили да връщате поръчката, защото смятате, че са ви ощетили, по-добре се уверете, че наистина сте прави. Вярно е, че понякога барманите скатават някой друг милилитър за себе си, но това не променя факта, че изключително много мразят недоверието към тях.

6."Едно мляко с нес, ама малко по-силно"
Като искате малко по-силно си поръчайте двойно! Освен, ако не сте едрогърда и дългокрака дама, няма шанс барманът да се мине – все пак ревизията я плаща той, а тя е също едно от нещата, които го ядосват.

7.Заплатата
Нищо не натъжава повече един барман от неговата заплата. Тя е винаги незаслужена. Всъщност каквато и заплата да получава, тя няма да може да изтрие спомена от 7 поредни 12-часови смени, няма да възроди умрелите нервни клетки от нахални клиенти, няма да премахне белезите от порезни рани по ръцете и няма да покрие сметката за алкохола, който не по негово желание се налага да употребява, за да издържи на всичкото това напрежение.

Уважавайте своя барман! От него зависи, дали ще пиете шотландско 18 годишно уиски, или 2 годишно българско. От него зависи дали в коктейла ви ще има алкохол и колко точно ще е той. Барманът е човека, който преценява дали ще измие лимона, преди да го пусне във водата ви и най-вече той е човекът, от когото зависи дали фрешът ви ще е наистина фреш и въобще ще има ли фреш в него.

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 3
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 21.09.2014 | 15:46
3 Ама жив да го оплачем, горкия крадлив барман...
от Не е посочен | 13.08.2014 | 15:27
2 Като барман тази статия ме оставя с доста смесени чувства :)
от Не е посочен | 12.08.2014 | 09:58
1 Няма ли да има продължение...че то не са само тия 7 неща :Д
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ