Чудатост обърната в класика  3 Виж всички снимки

31.08.2011, 09:36

   
 

Колко странно може да е нещо странно в модата?

Повечето чудатости, на места абсурдни, се приемат с различна доза шум и медийно покритие, но се приемат, защото това е тя – модата. Ето затова сме ѝ благодарни, че ни позволява да изразим същността си по всякакъв начин. Когато обаче в тези необичайни проявления се намеси и доза (или две) суров стил, крайният продукт винаги се превръща в нещо голямо, понякога сензация, а друг път направо легенда.

Много са умовете, които се пробват на модната сцена, но малцина са дизайнерите, които до съвършенство са отработили жонглирането и на двата водещи компонента в модата. Един от тях е британеца Пол Смит, който откакто раира света през 1970г. не е спирал да изгражда и пречиства стила си. До какво ниво е стигнал стремежът му към максимално изящество на комбинацията класика-необикновеност можем да видим с помощта на само един чифт чорапи.

Да, чорапи, които самият Пол Смит е нарекъл Odd (чудати). Толкова чудното в тях е различието в десена - каре в синьо и черно, като единият чорап е черен със сини пресичащи се линии, а другият е син с черни ивици. Огледалният ефект на чорапите е едва забележим и именно той подсилва "денди" влиянието, което могат да окажат на цялостната визия. Цветовете са може би едни от най-класическите и са подходящи за доста голяма гама от комбинации.

 

Чудатост обърната в класика


Удобството им е гарантирано от фината материя от 80% памук и 20% полиамид, а качеството се подсилва само от надписа "Made in Italy”. Още по-доброто е, че ластикът им е направен по специален начин, така че да се избегне онова досадно свличане, което често води до "главоболие" от прекалено навеждане.

Толкова приказки за едни чорапи, които ако поръчате самостоятелно от онлайн магазина на компанията, доставката им ще бъде по-скъпа от самите чорапи, които струват само 17 паунда. Нямам никакви отношения с господин Смит и не му правя реклама, но в случай, че решите да направите поръчката, бих ви препоръчала да разгледате и другите аксесоари и облекла на марката, защото всичко тук си заслужава цената. Всяко едно предложение е ушито и изработено с мисълта за въпросните класика и необикновеност, които автоматично им дават срок на годност в гардероба ви повече от обичайните 1-2 години.

И така, готови ли сте да се обуете в нестандартност и да покажете на света и другото излъчване на стандартната, по-официална визия?

Тогава ритуално натиснете ТУК.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ