Часовникът на пистата  37 Виж всички снимки

21.11.2011, 13:52

   
 

Автомобилизмът е не само мръсна газ, адреналин и финална цел за достигане, а и стил, който се изразява по особен начин в модната индустрия. Там в онази вече промишлено ориентирана кучка (както обичам да наричам модата) има цял един "раздел" посветен именно на автомобилите като начин на живот.

Кожени ръкавици самоуверено стиснали волана. Неизвестен път, водещ към никъде или непознато някъде. Кожено яке, слънчеви очила и един добър часовник (ако заменим думата часовник с бира, можем само да попитаме "Какво му трябва на човек?").

Същият добър часовник ще бъде и главния герой в тази история, която има за цел да възроди представата ви за шофирането със стил. Представата за Стийв Маккуин, който стана легенда именно заради уникално автомобилния си стил, пропит с индивидуалност. За стилът, който никога не увяхва, защото е класика, евъргрийн или просто вечен.

Целият този дух, който комбинира нотки на адреналин, състезателна кръв в абсолютен баланс с индивида зад волана, кожа просмукала миризмата на бензин и допълнително количество опушени аромати. Звучи като страхотен мъжки парфюм, но всъщност това е най-пълното описание, което мога да ви дам за колекцията от часовници на младата италианска компания Officine Autodromo.

Всъщност италианците, които стоят зад името Autodromo, са имали една единствена цел, когато решават да създадат компанията си – да прехвърлят романтичната ера на автомобилизма в наши дни. Дали са успели, можете да кажете и сами само като хвърлите един поглед на снимката горе. Моята реакция беше "Уоу!". Точно както бих реагирала, ако видя на живо мъж с подобно отношение към автомобила и стила си. Раъйн Гослинг (в Drive), например.

Но нека не се отплесвам от колекцията часовници Autodromo, които запечатват онзи дух, който така старателно описах. Всеки един модел, а те са три, носи характерни белези от света на автомобилите. Brescia, Vallelunga и Veloce затварят един микросвят в себе си и разказват истории на ентусиастите запознати с големите писти на Европа.

Brescia е вдъхновен от града Бреша в северния италиански регион Ломбардия, който в продължение на около 50 години е играл роля на начална и крайна точка в историческите състезания Mille Miglia. Стилът на корпуса е изключително изчистен и макар че моменталната асоциация от пръв поглед отвежда към винтидж спортните автомобили, от компанията ни уверяват, че часовникът е невероятен комплимент не само към кожените яке и ръкавици, но и към добре конструираният и детайлно изработен италиански костюм. Какво по-прекрасно от това да разчитате на часовника, който може да ви отведе в офиса след една свирепа гонка из пътищата на страната? Ето това прави стилът на Brescia универсален.

Второто предложение на италианските часовникари с бензин в кръвта е Vallelunga. Името отново идва от състезателното минало (и настояще) на Италия. Дизайнът на корпуса и най-вече на циферблата е вдъхновен главно от оборотомерите, които били използвани най-вече в италианските прототипи и състезателни автомобили към края на 60-те и началото на 70-те години на миналия век. Дизайнерите в Autodromo са развихрили малко повече въображението си с този модел, като са заложили на варианти в черно и бяло. Черният Vallelunga е с PVD покритие и черен циферблат с червени акценти, а корпусът на белия е от чиста стомана и с бял циферблат отново с червени детайли.

Последният шедьовър, кипящ от енергия, е Veloce, което от италиански означава "бърз". Вдъхновен отново от оборотомерът, но този път става дума за класиката от 60-те. "С отличителни червени маркировки, Veloce изглежда бърз дори когато сте в бизнес среща". Не можем да добавим нищо повече към описанието на Autodromo, освен че този екземпляр също е в два цветови варианта – със стоманен корпус и такъв с черно PVD покритие.

И трите модела се задвижват с помощта на швейцарски кварцови механизми, имат календар ,перфектните им циферблати се предпазват от сапфир кристал, а на водоустойчивостта им можете да разчитате само до 30 метра дълбочина. Елементите, които на нас ни направиха най-голямо впечатление обаче, са кожените каишки, които от вътрешната страна са сякаш прегазени от спортни гуми.

Последното, което мога да кажа за стилните предложения на Autodromo, е да разгледате галерията ни и да се насладите на всеки един детайл и ако това, което виждате ви харесва, пригответе си около 500 долара (425 долара е чистата цена на часовника) и натиснете тук.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ