Часовник на 40 години

14.11.2011, 10:20

   
 
Часовник на 40 години

Преди 40 годнини Audemars Piguet представи един от най-известните и най-търсени часовници в историята си - Royal Oak. Сега, четири десетилетия след голямото събитие, швейцарският гигант реши да направи екстра тънка версия на въпросния часовник, който е брилянтен. Каквато всъщност е и работата на цялата компания. Както се очаква, серията ще е лимитирана, а броят от 40 екземпляра не ни учудва въобще.

"Шасито" на новия Royal Oak е изработено от платина, каквато е използвана и в каишката, а защитата на ценната структура се подсигурява от сапфир кристал. Корпусът е с неправилна форма като безелът е подобие на традиционния осмоъгълен безел при часовниците от линията и докато не можем да ви кажем точно размера му, то знаем, че централният циферблат е с диаметър 28.4 мм. Циферблат всъщност е малко пресилено да се използва като термин при описанието на този часовник, защото той фактически не съществува, а вместо това се вижда целият механизъм на Royal Oak или въпросното "шаси". Стрелките са изработени от 22-каратово злато, като посочват часа с помощта на маркерите в пръстена, който е единственият елемент, останал от циферблата.

Празничният часовник този път е механичен, като механизмът му е калибър 5122, съставен от 247 части, 36 от които са скъпоценни камъни. Мощност-резерва е 40 часа, като след този период навиването става изключително лесно – по обичайния начин. За тези от вас, които се интересуват от водоустойчивостта, 50 метра дълбочина може и да не е достатъчна, но все пак не мислим, че бихте се гмуркали надълбоко с такъв часовник.

Специалният часовник, чийто гръб ще бъде гравиран с надписа "AP Royal Oak 1972-2012", се очаква да бъде пуснат на пазара през януари 2012 г., като коментари около цената все още не са направени.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ