Хей, Джуд!  8 Виж всички снимки

17.08.2011, 11:02

   
 

"Hey Jude, don't make it bad..”

Студена декемврийска нощ през не далечната 1972г. Лондон. В главите на двама учители, които току що са се сдобили с първия си син, звучи не детски плач, а Beatles. Явно са били едни от запалените поддръжници на бунтарската вълна, защото кръщават детето си именно на тази песен – Джуд.

Белязан от музиката, 13-годишния Джуд се записва в Националния младежки музикален театър в Лондон, а по-късно става ученик в училището за музика и театър "Guildhall”. Всяка следваща стъпка в живота на Джуд си има име - "Families”, "Shopping”, "I love you, I love you not”, "Bent”, "Wilde”, "Gattaca”, "Midnight in the garden of good and evil”, "Final cut”...Един талантлив г-н Рипли го отвежда в новия век с номинация за Оскар и награда за Най-добро изпълнение на актьор в поддържаща роля на БАФТА.

Така същото това момче се превръща в Джуд Лоу – актьорът, който днес е носител на множество награди и не спира да пленява публиката от екрана с невероятните си актьорски умения. През всички тези години Лоу поддържаше изтънчения си английски маниер, отношение и визия. Брит стилът му и до днес не спира да играе решаваща роля в изграждането на образа му като стилна икона. А защо е такъв?

Просто защото го може. Защото стилът е във вените му и защото колкото и небрежно да се облече някак си винаги успява да изглежда безупречно. Дори и най-обикновените тениска и кецове "заспиват" на него и изглеждат така сякаш са направени по поръчка.

Тайната му е сдържаност. Обикновената кройка, семплите модели и класически цветови комбинации вършат чудеса със синеокия англичанин.

По примера на Джуд

Костюмът

Едно обикновено черно сако служи за основа на много ежедневни и официални стилни решения при Джуд. И най-доброто при него е, че е не е задължително да имате бюджета на филмова звезда, за да си го позволите. Лоу е разумен и често го засичаме с костюми на Asos. Този факт моментално дава шанс на всеки от вас да постигне подобна елегантно-небрежна визия. Британската марка предлага костюми на изключително добри цени и правят доставки до България. Ключът при избора на костюм е да заложите на възможно най-фината структура на плата и да се насочите към базовите цветове – черно, сиво и може би синьо. И разбира се, кройката трябва да е слим, но не толкова, че да чувствате дискомфорт.

Денимът

Един голям плюс на това да си купите добър костюм е сакото, което можете да носите и самостоятелно в комбинация с тъмен деним. Всъщност дънките са другата главна съставка в стила на Джуд. Прав или леко втален модел, зависи от случая. Цветът най-често отговаря на сакото, а денимът задължително е качествен, рядко протрит и в никакъв случай накъсан. Давам ви добър пример с Gstar.

Обувките

Лоу разбира, че мъжът изглежда по най-добрия начин, когато се чувства удобно в дрехите (и обувките) си и поради тази причина, често папараците го заснемат със семпли изчистени кецове или спортни обувки. Иконични маратонки с класическа форма на марки, като "Adidas”, "Nike” и "New Balance” могат да се окажат и вашият верен партньор във всеки случай.

Шалът

Всеки от вас, който е виждал Джуд, със сигурност е забелязал шаловете му. Винаги стилни и винаги семпли. Преметнати или увити просто ей така около врата му. Без излишни усилия и без ненужна помпозност. 

 Джуд Лоу изгражда стила си сякаш не иска да привлича много внимание, но точно това постига. С наличието на няколко класически, минималистични елемента и комбинирането им с изтънчен вкус, Лоу се превърна в съвременна представа за един модерен джентълмен. Сега съвсем отговорно бих заявила пред останалите от Beatles, че Джуд успя да вземе онази стара песен, да вложи всичко от себе си и да я направи най-добрата. Това е Джуд, който искахте да видите – смел, отдаден и по британски му елегантен. 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ