Топ Гън изтребител на китката

06.01.2012, 11:30

   
 
Топ Гън изтребител на китката

Часовникарската компания IWC е решила да припомни на клиентите си за легендата на Мирамар – късче калифорнийска земя, където се заражда митът за елитните пилоти. Най-запомнящото се около тази история досега беше филмът "Топ Гън", в който швейцарският гигант може да вкара всеки един свой клиент само с помощта на един часовник.

Това е новият хронограф IWC To Gun Miramar, който успешно допълва колекцията от пилотски часовници на компанията. Керамичният корпус в графитено сиво елегантно затваря матовия циферблат в антрацит, който събужда асоциации за прецизните инструменти, използвани в навигацията. Употребата на специфичните милитъри цветове, като бежово за стрелките и маркеките и войнишко зелената каишка, подчертават желаната визия на часовника. Милитъри концепцията присъства във всеки детайл, като каишката и закопчалката, напомнящи за текстилните колани на пилотите. Допълнени са от два типични за Топ Гън (или бившето професионално училище за пилоти) материала, които били представени в часовникарството от самите IWC през 80-те години: циркониев оксид (в корпуса) и титан (гърба на корпуса и в механизма).

Механизмът е разработен от майсторите на компанията и е обозначен като калибър 51111. Впечатляваща негова характеристика е мощност-резерва от невероятните 168 часа.

За съжаление на всички нас, които само с един аксесоар искаме да се превърнем в смелия Маверик, който покори небето и сърцата на всички жени през 80-те, засега нямаме никаква представа колко ще струва часовникът. Единственото, което ни е ясно, е че IWC Miramar ще бъде представен официално по време на Салона на луксозното часовникарство в Женева на 16 януари. 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ