Състезателен стил от Lotus  6 Виж всички снимки

11.03.2012, 14:00

   
 

Lotus е име с история в света на автомобилите и автомобилния спорт. През годините британската марка се радва на много успехи както на състезателната писта, така и извън нея. През последните две десетилетия обаче славата на Lotus хвана ръжда и компанията се задържа извън светлината на прожекторите. Тази година обаче Lotus има шанса да се завърне сред най-именитите компании свързани със света на високите скорости. Причината е отборът във Формула 1, който носи името Lotus и, за който се състезават Кими Райконен и Ромен Грожан.

На пистата обаче всичко зависи от пилота и болида. Извън нея имиджът се гради по друг начин - със стил и с класа. Именно тези две понятия съчетава най-новия продукт на Lotus Originals - ретро състезателно кожено яке, което да привлече вниманието само на най-големите фенове и на най-големите ценители, както на марката Lotus, така и на традициите в стила свързан с моторните спортове.

Коженото яке на Lotus ще бъде произведено в ограничеа серия от едва 48 бройки, което си е доста малко за яке, колкото и екслузивно да е то. Числото 48 обаче е препратка към 1948 г. - годината, в която е основана британската компания. В този ред на мисли, британците можеха да направят 1948 якета не само 48, но те си знаят.

Самото яке е изработено от висококачествена мека кожа и е налично в два цвята - "състезателно" зелено и лешниково кафяво. Дизайнът на якето е изцяло в духа на ретро модата сред автомобилните състезатели от втората половина на миналия век. Състезателното яке на Lotus е украсено с две състезателни ленти на левия ръкав, британски флаг на десния и пришита в предната част на дрехата емблема на Lotus.

Като цяло якето изглежда изключително добре както в кафяво, така и в зелено, но ограниченото количество от едва 48 броя и цената от 1056 евро, която е поставила компанията, ще отблъснат много от желаещите да си закупят този модел. Това обаче гарантира едно нещо - че якето ще бъде носено само от най-големите ценители на спорта и марката Lotus, които ще допринесат неимоверно за изграждането на новия имидж на компанията - компания със стил и класа, която е готова да покорява нови върхове.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 5
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 12.03.2012 | 13:27
5 много ми харесват,страшни са якенцата
от Не е посочен | 12.03.2012 | 11:12
4 не ми харесват
от Не е посочен | 12.03.2012 | 08:30
3 Хубави са якенцата, но и цената им е хубава, но наистина за големите почитатели на Лотос това ще е върховна придобивка.
от Не е посочен | 12.03.2012 | 08:29
2 Не ми допадат особено а и с тази цена бих се въздържал, трябваше да направят по разнообразни модели.
от Не е посочен | 12.03.2012 | 08:27
1 Пичовете са много готини, но якетата не ми допадат, точно кафявото и зеленото са цветовете, които не харесвам особено.
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ