Сутрешните ритуали на стилния джентълмен

   
 
Сутрешните ритуали на стилния джентълмен

Всеки от нас е имал периоди от живота си, в които просто се е претълкулвал от леглото, навличал е каквото намери на пода и е излизал. Сладък живот! Колко и да ни харесва този начин за започване на деня, той не може да продължава вечно. Мъжете също трябва да полагаме грижи за външния си вид сутрин. Ще ви предложим десет прости манипулации, чрез които да изглеждате и да се чувствате по-добре, да повишите самочувствието си и другите да започнат да ви възприемат по-различно.

Слагайте си парфюм разумно

Спокойно може да си купувате парфюм в най-голямата разфасовка, като е намалена, но това не означава, че трябва да си я сложите на два пъти. Не е добре да ви подушват от две преки, но когато тя се доближи до вас, трябва да усети приятен аромат. Номерът е да слагате достатъчно, но не прекалено. Вие сами можете да усетите границата. Ако на връщане от работа, асансьорът още мирише за на вас, значи сте прекалили.

Използвайте четка за дрехи

Удряйте си една четка, преди да излезете от вкъщи. Тези уредчета (онези сгъваемите с фините влакънца, а не на баба ви дървената честка с двата пръста косъм) са лесно достъпни, евтини и вършат чудесна работа, без особени усилия. След съвсем проста манипулация, ще изглеждате много по-спретнати, особено, ако имате домашен любимец. Купете си една четка за дрехи, не – купете си две и носете една в куфарчето си.

Обличайте връхната си дреха на излизане

Обличайте сакото или якето чак, когато сте на вратата. Независимо какво вършите, ако сте с него, рискувате да го измачкате или да се изпотите. Освен това едно леке върху него, би било много по-голям проблем, в сравнение с това да си накапете ризата, защото това ще провали целия ви тоалет.

Обличайте се по ред

Бельо, чорапи, риза, панталон, обувки, вратовръзка, часовник и сако. Забележете, че обувките се обуват преди да сложите вратовръзката и далеч не са последни. Това си има просто обяснение – не искате да се навеждате, докато на врата ви е пристегнат възел. Много по-добре е това да се прави с опусната яка.

Бръснете се качествено

Не пестете пари от самобръсначка и козметика за след бръснене. Доброто бръснене е жизнено важно за мъжа. Ако ви се налага да се бръснете всеки ден за работа, може да помислите и за електрическа машинка, но трябва да знаете, че и тук евтините не вършат почти никаква работа. Придържайте се към водещите марки. Избягвайте затъпени ножчета – бръсненето и скубането са различни неща. Накрая винаги слагайте афтършейв или балсам.

Ексфолирайте се под душа

Използвайте почистващ лосион или ексфолиант за лице веднъж дневно, докато се къпете (да, къпането става всеки ден). Дори и да използвате електрическа самобръсначка е добре да почиствате кожата си от мръсотия и мъртви клетки. Сложете малко на дланта си и масажирайте бавно лицето, челото и врата.

Снабдете се поне с две вратовръзки

Изберете две вратовръзки, които отиват на сакото и панталоните ви. Доверете се на емоциите си, когато дойде моментът на избора и връзването на възела, но се старайте всеки ден да редувате вратовръзките си. Жените забелязват тези неща и ще е по-добре за вас да имате повече от три. И помнете, че не всички аксесоари от този вид могат да се носят с дънки.

Избирайте какво да облечете преди да вземете душ

За разлика от чорапите, бельото, ризата, колана, часовника и обувките, панталонът и сакато винаги дръжте на закачалки. Обособете им специално място в гардероба. Така ще са винаги чисти, няма да се мачкат и материята им ще се захаби по-бавно. Подготвяйте дрехите си преди на влезете в банята, защото никак не е добре да избирате какво да облечете в последния момент.

Почиствайте космите в носа и друга лицева растителност преди да се къпете

Обработвайте въпросните косъмчета, докато са сухи. Така ще ви е по-лесно. Използвайте отделни тримери за носа и за веждите. Не забравяйте да проверите също ушите и врата.

Перете се редовно

Не зависимо кой пуска пералния – вие или жена ви, слагайте и взимайте дрехите си сами. Вие най-добре знаете какво трябва да се изпере и какво да се изглади. Също така - перете си дрехите и бельото редовно. Бъдете сигурни, че колкото и дълго да държите дрехите си в легена, няма да им порастат краченца, за да отидат да се изперат сами и след това послушно да се приберат изгладени в гардероба.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ