Старият нов джобен часовник  10 Виж всички снимки

10.12.2011, 17:12

   
 

Докато ретро дизайнът е нещото, което продължава да се връща в настоящето, винаги е интересно да видим дизайнери, които се заиграват с олдскуул концепции и им прилагат "нюскуул" вкус. Точно какъвто е случаят с Kisai Rogue Touch от Tokyo Flash.

Привидно това са просто случайно подбрани думи на латиница, но когато ви кажем, че става дума за джобен часовник и погледнете снимката, всичко си идва на мястото. Kisai Rogue Touch е абсолютната препратка към аристократичния аксесоар на джентълмените от началото на миналия век, но с отварянето му носталгията по миналото изчезва моментално. Вместо типичният за часовниците циферблат, тук дизайнерите са използвали хибриден LCD/LED дисплей. Капачето, което се отваря с едно леко натискане на специалното бутонче в горната част на корпуса, предпазва циферблата от надраскване и удари благодарение на минерал-кристалната си вътрешност. Всъщност и това е една от съществените разлики с класическия дизайн на джобния часовник, който обичайно е с изцяло метално капаче или изобщо няма такова.

Разпознаването и най-вече нагласянето на този часовник на пръв поглед изглежда невъзможно, но в момента, в който прочетете инструкциите, ще разберете колко лесно се борави с него и това увеличава обаянието му. Полагате пръста си в лявата централна част на корпуса и с движението, с което отключвате смартфона си, отключвате и часовника. Умно, нали? (по-скоро трябваше да напишем "смарт").

След като имате достъп до дисплея-циферблат, всичко се наглася като детстка игра. Имате три основни полукръга, които индикират часовете, минутите и секундите, а двата най-вътрешни служат за втората часова зона, с която няма да ви занимаваме сега. Нагласявате най-външната и плътна полуокръжност така, че "дупката" да застане в посоката на часа, който нагласяте в момента. По същия начин действате и с по-тънката вътрешна окръжност, която показва минутите, разделени на групи от по пет дигитални микроперфорации. Стана ли сложно? Тогава просто разгледайте следващата снимка и да преминаваме нататък.

Схванахте ли?

Добре, сега е време да ви кажем, че модерният джобен часовник се предлага с дисплей, който свети в четири различни цвята – син, зелен, червен и бял. Цената е 149 долара, защото в момента е на промоция, а от Tokio Flash твърдят, че доставката за целия свят е безплатна. Ако не вярвате, кликнете тук.

В случай, че ви заинтригувахме, можете да погледнете и видеото с демонстрация на функциите на Kisai Rogue Touch.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ