Само за велосипедисти!  10 Виж всички снимки

12.09.2011, 11:29

   
 

Еко вълната започна да превзема света като "лекарство", което се очаква да действа по-бързо от вируса и да се справи с болестта на 21-век – глобалното затопляне. Хората масово започнаха да развиват екологичното си съзнание и днес наблюдаваме сериозно развитие на "зелената" икономика. Като започнем от източниците на енергия, минем през превозните средства и стигнем до екологично съобразните опаковки, синята ни планета бавно променя облика си.

Някои приемат много присърце идеята да живеят в по-чиста среда. Все повече стават вело ентусиастите, които използват колелата си като главно превозно средство в ежедневието си. И явно има други хора, които оценяват усилията им.

Една голяма новина за тях от Levi's: Наградата ви е цяла колекция джинси, специално разработени за екологичната ви активност.

Запознатите с иконичната линия 511 ще бъдат приятно изненадани, когато научат, че любимите им джинси сега са по-силни и по-грижовни от всякога. Познатият ни издръжлив деним вече се разтяга допълнително за максимален комфорт, а досадният "изкормен" ефект в областта на коленете отива в миналото. Същият този деним сега ще играе ролята и на щит срещу вятър, дъжд, прах и мръсотии, благодарение на Nanosphere технологията, която са приложили от Levi's. Да, това буквално означава, че джинсите Commuter не пропускат вода, не задържат нежелани боклуци и ще служат на притежателя си като модерна броня. Не е за вярване, че от най-американската компания са помислили и за аромата на денима, като за целта се свързали с лидерът в производството на антимикробни хигиенни продукти Sanitized и разработили специална технология за ново поколение дишаща материя, която не предизвиква излишно потене и не задържа аромати.

Плюсовете май край нямат – вътрешните шевове на крачолите са подсилени с антирефлексна лента, за да служи като отразител когато колоездачът навие джинсите си и се яхне на колелото.

И...коланът е подсилен с допълнително парче, което всъщност играе роля на гайка за доста употребяваният от велосипедистите U- образен катинар.

Щастливците, които имат шанса да се доберат до това съкровище, ще могат да избират измежду джинси с права кройка в индиго и каки, тъмни джинси в тъмно син цвят, с 3/4 дължина и модерна кройка и класическо яке от същия този магически деним в цвят индиго. Казвам щастливците, защото засега колекцията Commuter се продава само в САЩ и от Levi's не казват нито дума за разпространението ѝ в представителствата в Европа.

Без значение кога ще се появи в България, ние се радваме, че има кой да вложи еко мисъл в лекотата на движение на велосипедистите и още повече, че има хора, които да ни споделят за това. Благодарим ви fitwell.bg!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ