С дънки в офиса?

11.07.2011, 13:58

   
 
С дънки в офиса?

Няма нищо по-американско от чифт сини дънки. Всъщност, китайската дума за дънки буквално означава "панталон на каубой” и е повече от очевидна препратка към американския Запад. Поради тази препратка повечето мъже срещат сериозни проблеми, когато се опитат да вкарат тази иконична дреха в гардероба за офиса.

Ако заложите на хитри тактики ще можете да носите дънки на работа без изобщо да създадете смут или да накарате някого да повдигне вежди за "непрофесионалното” ви облекло. Хвърлете един поглед на гида за това как да носите дънки на работа и обмислете вариантите за запълване на празнината в офисния ви гардероб с малко деним.

Самият деним

Главният проблем е самият деним. Без значение как ги комбинирате, протритите дънки ще ви накарат да изглеждате като шегата на офиса, вместо като диктатора на ежедневния стил, който се надявате да бъдете. Те трябва да бъдат тъмни, изчистени и да не бъдат фокуса на облеклото. Заложете на дънки, които лягат по тялото ви, застават точно на мястото си на кръста и не са твърде широки.

Ако все още сте изгубен в мъглата какво се носи в офиса, минете през теста "Дъщерята на президента” – просто се запитайте бихте ли облекли точно тези дънки, ако се срещахте с дъщерята на президента?

Ако отговора е да, то можете да заложите на тях и в офиса, ако ли не – продължавайте да търсите най-добрите.

Няколко съвета

Дънките са семпли и лесни за употреба, но в същото време има няколко прости правила и съвети, които може да спазите:

  • Не дублирайте денима. Ако носите дънки, не слагайте и дънково яке или дънкова риза.

Има хиляди наръчници, правила и съвети онлайн за това как да се справите с дънките и как да изглеждат по най-добрия начин за по-дълго. Няма да изнасяме проповеди за това, но това са някои прости стъпки, които ще ви улеснят максимално:

  • Почиствайте дънките си тогава, когато сметнете, че вече не могат да бъдат на вас в такова състояние.
  • Когато ги перете използвайте студена вода и ги обръщайте наобратно, в противен случай рискувате да се избелят и стеснят.
  • Изпирайте ги самостоятелно или с тъмно пране, освен ако съзнателно не искате сини петна по бялата си риза.
  • Дори и денимът се износва все някога, за това не носете дънките си два последователни дни, ако не искате да получите протрития ефект.

 

Няколко облекла за офиса

За да улесним максимално живота ви, тук ще ви дадем три лесни и бързи варианта, които почти всеки офис би понесъл.

  • Дънки, риза и пуловер

Класически подход към дънките е да облечете риза и  върху нея да сложите пуловер в един цвят. Това е перфектният избор, ако просто ще пробвате водите и не сте сигурни дали дънките са приемливи в офиса. Стилът е ежедневен, но не прекалено небрежен.

Чувствате се по-амбициозен? Сменете пуловера с жилетка за по-свободна визия.

  • Дънки и памучна риза

За по-непретенциозен, ежедневен стил комбинирайте дънките с памучна карирана риза. Страхотен избор могат да ви дадат "Ralph Lauren” и големите спортни марки като "Puma”, "Nike” и други. Това е ризата на практичния работник и дънките я правят консервативна, но ежедневна дреха.

  • Дънки и блейзер

Друго класическо облекло за работа – блейзер в комбинация с чифт тъмни дънки е страхотен избор.

Всяка една от тези комбинации ще се получи също толкова добре и с официален или леко спортен панталон. Фокусът в случая пада не върху самите дънки, а върху визията, по простата причина, че денимът не трябва да играе водеща роля и да "привлича" вниманието върху себе си.

Вземам за пример стилът на Джеймс Дийн (бяла риза и дънки), който за нас е еквивалент на класика от миналия век, но тук се набляга главно на дънките и така излъчването е прекалено ежедневно. Тъй като денимът вече е вкарал необходимата доза неофициалност във визията ви, изберете дрехи, които не "разчитат" на дънките.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ