Проект класики: палтото за Теб  6 Виж всички снимки

08.10.2011, 13:27

   
 

Ръм-па-па-пам...И тя отстреля мъжа!

Докато Риана изживява личните си драми и сериозно ми се набива в главата, долавяйки заразната ѝ песен се опитвам да се съсредоточа върху мъжа, който барбадоската красавица със сигурност няма да посмее да застреля – Ти. Ти, на когото трябва да разкажа за поредната, но много идейна инициатива в модния свят.

Една добра група от съвременни дизайнери се събра за специален проект "Classics Project”, за да направят нещо, от което всеки един мъж ще има нужда – класики с модерно звучене (нещо като "ръм-па-па-пам" вариант на Бетовен, но преведен на моден език). Тимо Уийланд от едноименния американски бранд, Тод Лин (основател на Todd Lynn), стилистът Алистър Макий, Тим Хамилтън (мъжът зад марката Tim Hamilton), Джеймс Смол (собственик на мъжкия лейбъл James Small ) и дизайнерският екип на самите Topman, чиято идея е инициативата за възкресяването на класиките, сега се захванаха с късото палто с двуредно закопчаване и го промениха точно 6 пъти. Шест различни модела, които изхождат от една и съща икона в мъжкия гардероб. Резултатът е страхотен.

Всеки модел от Classics Project на Topman изразява конкретна личност с набор от характерни черти, отразени чрез конструкцията - къде усложнена, къде сведена до минимум, чрез финия подбор на материи и чрез елегантно разработените детайли. По този начин всеки един съвременен мъж ще има възможността да разпознае себе си в някое от палтата, които носят имената на дизайнерите.

Така, попадаш в лапите на вълнената връхна дреха на Тимо Уийланд, например, и си казваш: Това е точно за мен. Намираш себе си в удобството на конструкцията и материята и виждаш мъжа в огледалото, който винаги си искал да видиш. Идеално, нали?

От личен опит знам, че такива дрехи, които "заспиват" върху тялото, когато ги облечеш за пръв път в магазина, излизат от него заедно с теб и никога не слизат от гърба ти. Те остават верният приятел, към който се обръщаш постоянно и когато остарее си го запазваш някъде на тайно място, защото ти е трудно да се разделите. Нещо като любов от пръв поглед, която, ако вземем сегашния пример с палтото, със сигурност ще те топли винаги. И в повечето случаи тази любов се разиграва точно с класически модел дреха, чиято модерност е равна на вечността. Този тип облекла се избират с интуиция, затова разгледай галерията и ако нещо отвътре ти подсказва, че видяното е точно за теб, може би е време да се снабдиш с нещо подобно. Ако в магазините не откриеш подходящата модерна екипировка за зимата, то върни се отново тук и натисни Classics Project, за да станеш част от проект, разработен от 6 гении в модата и то разработен за индивидуалисти като теб.

Ръм-па-па-пам! You just shot the girl down!

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ