Прическите на есенно-зимния сезон  15 Виж всички снимки

23.11.2011, 17:03

   
 

Прегледахме някои от дизайнерските решения за това, как да изглежда косата на мъжа този сезон и сега сте на път да разберете какъв подбор направихме.

За да създадете перфектната прическа и най-вече да я поддържате такава, са необходими доста умения с ножицата, но що се отнася до това кой стил да изберете, трябва да знаете кой вид прическа би отивал на формата на лицето ви и би изкарал на преден план плюсовете ви.

Сега е моментът да помислите за промяна. Разлистете някое и друго модно списание и прегледайте галериите в интернет със снимки от мъжките Седмици на модата, за да откриете това, което искате и ще бъде точно за вас. Не на последно място ще е добре да помислите по въпроса с фризьора. Стилистът ви трябва да бъде наистина сръчен и да разбира работата си.

Този сезон ще станете свидетели на иновативни подстрижки, които разбиват границите на класическите мъжки стилове прическа. Само като погледнете снимката горе и можете да придобиете представа за тенденцията, която ще следват известните и не толкова известните стилисти. Завръща се изисканият стил с дълбок страничен път и с големи вълни в предната част над челото. Вдъхновението, разбира се, идва от едни от най-стилните екранни успехи на миналото.

Модните блогъри и мъжете със силно изразен личен стил сега се обръщат към холивудските звезди от 50-те и 60-те години, за да търсят източник на идеи и както вече наблюдаваме световната модна сцена, все повече мъже се появяват с елегантни бизнес прически в стила на нашумелия американски сериал "Mad Men".

Ако не обичате да излизате на улицата с рошава, разчорлена коса, то ще се зарадвате като разберете, че пригладената и прилежно сресана коса е на мода точно в момента. Забравете небрежността и стила "тъкмо ставам от леглото" и започнете да мислите в насока Кларк Гейбъл и Грегъри Пек и техните изтънчени, стилни, чисти и поддържани коси.

Тук идва и моментът на стилизантите, които е добре да използвате, за да постигнете подобна визия. Гелът или ваксата създават страхотен лек завършек с приятен блясък и държат всичко под контрол. Ако внимателно загладените коси са твърде "дървени" или циментирани за вашите модни възприятия, то вкарайте малко обем за моментален свободен стил, който се наглася към всякакви ситуации – от ежедневни задачки през офиса до официални вечери.

Ключът към успеха: не утежнявайте косъма с прекалено много стилизант, като запазите вида на прическата си по-въздушен и не отделяйте толкова внимание и старание за перчема с вълна над челото.

В случай, че търсите визия, която е младежки секси и същевременно носи белезите на изисканите прически на Гейбъл и Пек, модреният дълъг бритон или перчем ще ви свърши работа. Поддържайте косата си късо подстригана в задната част (тила) и оставете предната част или косата на темето да расте на воля. Само ви обръщаме внимание, че лекото подстригване на въпросния бритон под ъгъл ще придаде обем на лицето ви.

Това е всичко от нас приятели, а сега можете да се заровите в галерията ни, за да видите всички възможни варианти на съвременни, модерни прически с ехо от 50-те и 60-те, които световните дизайнери ни предложиха.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ