Пол Смит с деним от Япония  9 Виж всички снимки

31.10.2011, 09:13

   
 

Не крием, че Пол Смит е един от любимите ни дизайнери. Причината не са само стилните предложения, които дава на клиентите си всеки сезон, а и креативната му природа, която не спира да ни вдъхновява за експерименти. Неговият пореден такъв, с който прекрачва още една граница в модата, е колаборацията му с японската компания Nihon Menpu. За да изработи една малка колекция от дънкови облекла, с която да попълни линията Paul Smith Jeans, господин Смит се насочи директно към Япония. Противно на очакванията ни и за съжаление на американците, които са горди с факта, че САЩ е родината на денима, Смит ни показа, че и на изток могат да се правят изключително качествени и иновативни продукти от деним. И то от екологичен плат, изтъкан с памук от Уганда.

Вдъхновението му от това партньорство си личи във всеки детайл, защото предложенията наистина са уникални. Британският дизайнер винаги е успявал да вкара във всяка дреха с класическа кройка една огромна доза модерност, без да разваля класическата визия, която самият той знае, че отива адски много на всички мъже. Резултатът е разнообразие с приглушен и ненатрапчив ефект. Всичко това е запечатано в "капсулната" мини колекция от дънково яке, два чифта дънки, дънкова риза и такава с две лица, както и тишърт с щампа "We love denim”.

Предложенията, които ни направиха най-силно впечатление са дънковото яке в класическо индиго и ризата с две лица, която е тотален убиец. От едната страна е обикновена карирана риза, а от другата прилича повече на леко дънково яке, отколкото на риза. Това автоматично дава опцията на клиента да облече ризата като такава или да я наметне върху тишърт като връхна дреха. Най-интересното е, че лимитираните бройки от якето и ризата ще бъдат ръчно номерирани от самия Пол Смит – едно допълнително доказателство за ексклузивност, което не е необходимо да крещи за сметка на визията.

Paul Smith х Nihon Menpu вече е факт и всяка една дреха, получена в резултат на британско-японското партньорство, е качена в онлайн магазина на Пол Смит, откъдето можете да пазарувате без никакви усилия. Е, вярно е, че усилието ще е за сметка на банковата ви сметка, но какво са 23 паунда за доставка на фона на удоволствието, което можете да си доставите да облечете подобно дънково яке. Само да вметна, че правилната му комбинация с тишърт, панталон и боти, може съвсем лесно да ви превърне в копие на Райън Гослинг в Drive.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ