Папараци в Adidas  35 Виж всички снимки

08.11.2011, 11:12

   
 

Не че не съм обикаляла с мъже по магазините. Но ви е известно онова женско любопитство за... всичко общо взето. Най-вероятно сте били жертва на подобно неколкократно. Моето обаче не издържа. Предаде се и тръгна да издирва мъже. Мъже, които отиват по магазините с ясната цел да изберат следващото велико попадение в гардероба си, с което пък по-късно да завоюват още по-велико "попадение" (одушевено, разбира се). С недомлъвки и чисто по женски се опитвам да ви разкажа за една моя папарашка забежка.

Както казах, не ми липсват моменти, в които съм обикаляла с мъже по магазините. Друго обаче е чувството да го направя като шпионин, като папарак, който най-досадно обикаля и снима хората без разрешението им.

Отидох в The Mall. Спрях се на партера, затворих очи, завъртях се и просто посочих. Отворих очи и там беше той – сам, разхождаше се и преглеждаше витрината на един от магазините. Тръгнах след него. Влезе в първия магазин и аз с него. Огледа точно две неща (сякаш ги беше набелязал преди), завъртя се и излезе. Последвах го и неусетно се озовах в Adidas.

Започна с едни черни кецове, но съвсем скоро към тях се присъединиха дънки и пуловер. Светкавицата на фотоапарата ме издаде и папарашката ми идея отиде на кино. Беше неизбежно, трябваше да говоря с него. Помолих го да го снимам докато пробва нещата, които е харесал, и след няколко приказки вече бяхме в съблекалнята... Снимахме се, разбира се.

Приятната продавач-консултантка започна да носи хиляди неща в пробната, а той беше ненаситен. Облече сивия деним, който беше избрал, нахлузи и пуловера на синьо-сиво райе и започна да връзва връзките на кецовете в ярко синьо от колекцията Originals.

Откъснах за миг очи от него, защото погледът ми беше привлечен от нещо друго. Не знам дали сте виждали новата Star Wars колекция на Adidas, но кецовете Darth Vader са просто уникални. С иновативната намачкана кожа, на която е щампован "ликът" на Дарт Вейдър, тези кецове станаха тоталният ми фаворит. Дизайнът им не е кичозно натрапчив, напротив - дори е изключително изчистен и позволява широката му употреба, както през уикенда, така и в работни дни. Нужни са само два чифта деним/панталони, с които да изиграете добре картите си – деним за уикенда, чийто тесен крачол да набутате в кецовете, за да се вижда щампата все пак, и деним/панталон с леко вталена кройка и класически дизайн, чийто крачол да спуснете свободно върху кецовете, за да изглеждат като обикновена бяла обувка с връзки.

Обърнах се отново към пробните и какво да видя – той вече беше обул същите кецове, които разтапяха погледа ми и на всичкото отгоре беше облякъл трикотажен пуловер с междузвездна щампа. Гледката беше... добра комбинация от небрежност и стил, рафиниран с класика и семпъл графичен дизайн. С две думи – стилната страна на модерния супергерой, сиреч нормалният мъж, който се бори с българското ежедневие.

Не спрях да снимам, до момента, в който светкавицата не му "извади" очите и той по такъв начин ме прикани да спра, че жеста му ми напомни на "Нека силата бъде с теб".

Продавачката ни прекъсна с една камара други дрехи и обувки. Той моментално влезе в пробната, а аз реших да се разходя из магазина. След пет минути той беше там. Сякаш не му стигаха всички обувки, които му показаха. Беше застанал пред един от артистичните рафтове с кецове и внимателно преглеждаше другите предложения на Adidas, които биха се вързали с аутфита му. А той (аутфитът) беше уникален. Всички биха извикали с отрицателно въпросителен тон "Анцуг с риза?!", но повярвайте ми, комбинацията е жестока. Анцуг и суичър от новата Fashion колекция, която не случайно носи това име, комуникират толкова добре с карирана риза, че само ако видите снимките в галерията ни, можете да си представите за какво ви говоря. А и допълнението от милитъри кубинки с модерен дизайн изцяло запълваше картинката.

Присъствието на детайли тук е голямо и изцяло отговаря на идейните хрумвания на дизайнерите от Adidas. Всичко е на правилното място, всяко копче си знае ролята, всяко допълнение върши само едно – привлича внимание. А притежателят на дреха с такава "обремененост" не прави нищо друго освен да крачи със самочувствие, че носи част от вековна история. 

Героят в моята своеобразна приключенска история се измъкна от пробните и закрачи към касата. Аз бях задоволила любопитството си и само мислех как ще дойда в редакцията и ще ви се похваля, че вече знам как обикаляте по магазините. Знам как си избирате дрехи. И знам, че следващия път, когато започнете да мрънкате, че жените ви се бавят много в пробните, ще имам коз – вие правите същото.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ