Панталонът идва на помощ

17.08.2011, 16:50

   
 
Панталонът идва на помощ

Най-важните пет неща, които трябва да знаете, когато дънките ви омръзнат и решите да обогатите гардероба си с панталони. 

  1. Дънките са страхотни

    Но да ги носите всеки ден омръзва. Още повече, че никога няма да станете стилния мъж, който лежи във вас, ако постоянно сте облечени в деним. Разнообразете.

    Дънките, на които най-често залагате, а защо не и всички, трябва да са направени от така наречения "суров" деним. Започнете да носите такива в тъмно индиго и светло синьо, като позволите на самите дънки да достигнат изтъркания ефект с времето, а самото износване да покаже вашето присъствие с оформените от тялото и движенията му гънки. Класическият деним е като хубавите обувки и повечето добри дрехи. Подобряват се с носенето и все повече отразяват индивидуалността ви.

  2. Талията може да се коригира.

    Когато пробвате панталони, инстинктивно избирате този чифт, който застава най-добре на талията. Но повярвайте ни много по-лесно се коригира талията, отколкото дъното, ханша, линията на бедрата или каквото и да било друго. Затова следващия път обърнете внимание дали панталона ви става навсякъде другаде и ако се наложи можете да коригирате талията (повечето професионални магазини го предлагат като услуга).

    Тук ще обърнем внимание и на дънките – не ги носете на поправка, след като вече сте ги носили и изпрали неколкократно, защото цвета им се е променил и при поправка най-много да достигнете до някой нежелан ефект.

  3. Другият чифт панталони, от които ще имате нужда е сив и от мек текстил.

    Панталонът от костюма е от фина вълна и е прекалено официален, за да работите с него всеки ден. Чино и каки панталоните са реалната алтернатива на дънките. Те са също толкова кежуъл, добре изпипани и удобни като дънките и изпълняват същата роля в гардероба за "поста".

    Когато искате нещо по-официално от старите дънки, тогава на помощ ви идва сивия панталон, направен от мек вълнен плат (в повечето случаи от мерино вълна, която е добра и за зимата). Всъщност в момента на пазара се предлагат вариации от полиестер, вискоза и каквото си изберете. Този сив панталон предлага много опции – може да е втален, с ниска или висока талия, с маншет или със заден джоб, дори с по-дълбоко дъно. Другият плюс е, че можете да го комбинирате както с втален тишърт, така и с оксфордска риза. Изглежда добре и с всякакъв вид плетива. Затова просто излезте и си намерете един такъв универсално сив панталон или поръчайте да ви направят по мярка.

  4. Много по-лесно се прави панталон, отколкото яке. Друг е моментът, че може да надскочи двойно цената си, ако го ушиете при професионален шивач. Така че най-добре си харесайте някой от някой рафт в добър магазин за мъжки облекла и го занесете на поправка, ако се налага. Ако пък държите да ви бъде направен такъв по ваш размер и вкус, винаги можете да намерите ателие с по-достъпни шивашки услуги.

  5. Гардеробът на начинаещия е добре да включва: дънки в индиго цвят, сив панталон, чино в кремав цвят и кафяв панталон от молескин (плътен памучен плат). След това можете да разклоните дървото с бели памучни панталони, каки в земни тонове и джинси от рипсено кадифе.

    На това ниво вече можете да пофлиртувате и с лена, габардина и ярките цветове. Последното, в частност, изисква майсторство при употребата на аксесоари и огромна доза самочувствие, които да изведете на преден план. А и може вече да сте развили тези умения по време на въпросното 7-етапно пътешествие на панталона.

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ