Обграден от влиятелните си приятели, почина хонгконгският бизнесмен Дейвид Танг

20.04.2018, 17:00

Основателят на Shanghai Tang загуби битката си с рака на 63 г.

   
 
Обграден от влиятелните си приятели, почина хонгконгският бизнесмен Дейвид Танг

Смъртта неизбежно носи мъка, но е естествен факт, пред който рано или късно всеки се изправя. След като научава, че му остават само няколко месеца живот, боледуващият от рак хонгконгски бизнесмен  Дейвид Танг (63 г.) решава да събере влиятелните си приятели в Лондонския хотел "Дорчестър" за едно последно "сбогом".

Танг е известен като глава на луксозна модна марка, компания за пури и ресторантска верига. По пътя към успеха си той успява да завърже многобройни приятелства, между които си заслужава да споменем самата кралица на Великобритания, Дейвид Бекъм, Кейт Мос, членовете на Бийтълс и вече покойния Нелсън Мандела. 

2051598

Не знаем кои знаменитости са присъствали на прощалното събитие, но знаем, че мнозина са изразили скръбтта си в социалните мрежи. Ръсел Кроу, например, е един от многото: "Скъпи приятелю, сър Дейвид Танг, привилегията беше моя. Остроумен, очарователен, интелектуален, неприличен, весел, любящ и адски забавен".

Сърдечността към Танг не е случайна. През 2008 г. той получава честта да носи титлата "командир на рицарите на Ордена на Британската империя", връчена му като отговор на изявената му филантропия. Заради кариерата си като успешен бизнесмен, а и заради образованието си като философ, едно от последните му начинания включва работа като писател към The Financial Times.

2051600

Източник: https://www.luxuo.com/ 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ