Новият глас на Dunhill

26.01.2012, 17:58

   
 
Новият глас на Dunhill

Трескавата подготовка около Олимпийските игри в Лондон буквално хипнотизира англичаните, а всички производители (на каквото и да било) нямат търпение да вдигнат процента на продажбите си покрай великото събитие. Да, пригответе се да ставате свидетели на какви ли не гениални и не чак толкова гениални продукти и услуги, белязани с петте преплетени кръга и заветната цифра 2012 до/в/между тях.

Преди обаче да ни залее мощната мърчъндайзинг вълна, ще ви покажем как въпросното събитие може да бъде просто великолепно допълнение към иначе прекрасна идея. Става дума за "Voice" или уникалната рекламна кампания на Dunhill, която се развива като самостоятелен организъм в рамките на микро вселената на иконичната британска компания от пролетта на 2011 година. "Voice" дава глас на Големи мъже, които имат различно, но значимо минало и в същото време ги превръща в рекламните лица, превъплъщение на вековната философия за стил на знаменития Алфред Дънхил.

С такава утвърдена идея олимпийците сър Матю Пинсент, Иън Пърси и Луис Смит, които сега станаха гласовете на "Voice", са просто идеалната липсваща част от пъзела на Dunhill за пролетно-летния моден сезон. Именно този тип идеи звучат адекватно, а не продажно на фона на случващите се събития. Това не е "Олимпийски" мърчъндайзинг, а правилна "употреба" на удачния момент, в който светът да погледне по нов начин на големи имена от миналото, настоящето и бъдещето на британския спорт.

Запознайте се и със самите тях:

Ветеранът сър Матю Пинсент е един от най-успешните и най-известните атлети на Великобритания. Шампионът по гребане е носител на четири поредни Олимпийски златни медала, като първия получава на 21 години. Освен това е печелил 10 световни шампионата по гребане. След като се оттегля от спорта през 2004 г., Пинсент работи като спортен водещ и репортер към BBC.

Иън Пърси е двукратен олимпийски шампион и най-успешният великобритански ветроходец на всички времена. Той спечелва златен медал на Олимпийските игри в Сидни през 2000 г. и на тези в Пекин през 2008 г. Тази година е твърдо решен да плава за третия си златен олимпийски медал.

Бъдещето на английския спорт е представено в лицето на Луис Смит - гимнастик, който спечели бронзов медал по време на Олимпийските игри в Пекин 2008 г. Това беше паметно събитие, защото Смит беше първият британец, който спечели медал в спортната гимнастика на Олимпийски игри от 1908 г. насам.

Емблематичните за "Voice: черно-бели фотографии на тримата спортисти ще представят колекцията пролет-лято 2012 на Dunhill в магазините и онлайн платформите на компанията в световен мащаб. А всеки от нас, който иска да разбере философията на джентълмените за победа и за това как да останеш на върха, може да го направи само като ги чуе тук.

"Разделителната линия между победата и загубата се свежда до това дали можеш да поемеш болката."

Сър Матю Пинсент

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 1
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 26.01.2012 | 18:53
1 Тия Олимпийски игри ще са голямо зрелище, както изглежда.
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ