Нова ода за денима  24 Виж всички снимки

10.11.2011, 14:05

   
 

Дори и трактор да мине върху него и валяк да го размаже на асфалта, той пак ще е читав и най-много да стане още по-як. Един обикновен изискан панталон не би преживял подобна "обработка". Денимът е суперсилата в гардероба на всеки мъж и поради тази причина е добре да се отнасяте към него с внимание. А тази суперсила се раздава и прави всичко възможно, за да ви бъде интересна. Променя текстурата си, сменя цвета си като хамелеон, заема различни форми и винаги успява да задържи вниманието ви за повече от един месец.

Веднъж обуете ли чифт дънки, комфортът и многофункционалността, които ви се разкриват, се настаняват най-нахално в ежедневието ви и оттук насетне просто става неизбежно желанието да се сдобиете с още и още, и още.

Много е важно обаче да откликвате с правилните реакции, когато става дума за тях. Връзката с денима се изгражда постепенно, но винаги е много здрава. Затова е добре да разбирате чертите, качествата и възможностите на вярната ви модна "половинка". А тя прави всичко, за да разнообрази ежедневието ви. Правилната реакция от ваша страна е да се възползвате от всичко, което ви дава. Не бъдете скучни и не попадайте в рамките на класиката в индиго, а отворете широко очите си и вижте цветовете, които присъстват от известно време в дизайнерските колекции деним. А този сезон имате възможността повече от всякога да вкарате максимална доза цвят в гардероба си, благодарение именно на денима. Дайте му шанс да промени ежедневието ви.

Белият деним

Тук сигурно си помислихте, че съм луда. Да, съгласна съм, че е почти налудничаво да ви предлагам да носите бели дънки в студените дни, но вие пък се съгласете, че бялото отива на всичко. Внася огромна доза свежест. И не на последно място идва и плътността на белия деним, като варира от мега тънък до хипер дебел. Така с едни плътни бели дънки можете спокойно да излезете навън в тези климатични условия, а комбинацията с пуловер и сако ще изпълни плана за създаване на добра зимна визия. Наистина е от голямо значение как ще ги допълните, но няма място за притеснение, защото на тях им отива всичко. Затова използвайте ги като грунда в зимната картина, която можете да създадете само с помощта на зимните "четки", т.е. плътните дрехи и цветните щрихи, т.е. модерните аксесоари.

Последното нещо, на което искам да се спра, когато говорим за белия деним, са обувките – тук имате възможността да обуете и най-цветните, шарените и безумно крещящите си обувки (разбира се, съобразете безумието с работното си място), които иначе не знаете с какво да комбинирате.

Сивият деним

Това е новата класика. Сивият деним вече е равен на индигото и много често се използва от мъжете при подбора им на дрехи за средно официални събития. Това ще рече, че хора като Джуд Лоу, Кание Уест, Райън Гослинг ги обличат на партита от звездна класа, стъпват с тях на някой и друг не много лъскав червен килим, обикалят из улиците в свободното си време или просто се разхождат със сивите си дънки по задачки. Към средно официалните събития може да причислим и ритуалното посещение на офиса – ежедневно.

Сивите дънки са лежерният вариант на ежедневния сив офис панталон. Отиват си с абсолютно всичко и само от вас зависи в каква насока ще завъртите излъчването им. Те могат да бъдат перфектната основа за гръндж визията ви, могат да се приспособят към Мод аутфита, да послужат за фон на колежанската ви мания или да допълнят идеално стегнатия ви брит вид. Само им дайте шанс.

Цветният деним

Е, цветният деним досега почти беше тема табу. Благодарим на дизайнерите, че се намесиха, за да накарат консервативните мъжки индивиди да разберат, че и в денима съществува терминът хроматичност. Наситени цветове, богата гама от нюанси и много настроение са трите основни компонента, които могат да обогатят гардероба ви моментално. В момента имате по-голям избор на материи, конструктивни решения и, разбира се, цветове от когато и да било преди, затова ще е грехота да не се възползвате. Световните гурута в модата ни поднесоха всичко на тепсия и само чакат да се възползваме. Дадоха ни денима, оцветиха го максимално добре, показаха ни и как и с какво да го комбинираме, като изкараха моделите си на модния подиум, след това пренесоха всичко в магазините и сега какво?

Ами чакат да скочим!

Ако още се чудите с какво да комбинирате цветните си дънки, не се чудете повече, а заровете поглед в галерията ни и ако имате някакви въпроси, не се колебайте да попитате Div-ите си приятели.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ