Не помръдвай ръката от волана!

25.10.2011, 11:36

   
 
Не помръдвай ръката от волана!

Може би дори не е необходимо да ви обясняваме какви автомобилни фенове сме, за да ви покажем следващото добро произведение, вдъхновено именно от машините на четири колела. Само за пореден път ще подчертаем (в случай, че сте забравили), че ценим качествените автомобили със стилен дизайн и всичко свързано с тях, респективно, попада в естетическото ни полезрение. Ето затова беше невъзможно да пропуснем да споделим с вас откритието, което направихме, докато се ровехме за нов часовник. Бездната от колекции на Bernard Richards Manufacture (BRM) буквално ни погълна, защото всяко тяхно творение носи духа не на кои да е автомобили, а на стилните състезателни зверове, чието ръмжене е музика за ушите на ентусиастите (като нас).

Има едно произведение, което ни накара да забравим какво означава безразличие. В Records TB открихме онова, което винаги сме търсели – функционалност, съчетана с перфектни детайли и вдъхновение, което да поддържа нашето собствено. Това е часовник, който силно напомня на арматурното табло на спортен автомобил, а иновативната му форма и дизайн просто ни оставиха безмълвни.

След 4 години на сериозни проучвания, майсторите в BRM успяват да достигнат до правилното съотношение състезателна визия – елегантни линии, за да представят най-накрая часовник, който никога досега не се беше появявал на пазара. Корпусът, чиято форма, погледната отгоре прилича на шестстенна трапецовидна призма със скосяване в горния си край, оформя стоманено-титаниевата "кутия", която да затвори на сигурно място спидометърът или по-правилно в случая е да кажем хроно-метърът.

Революционното в този часовник е представянето на циферблата, който противно на всички закони в часовникарската индустрия застава отвесно, а не полегато по класическия начин. Така собственикът му има възможност да следи времето без да е необходимо да извърта китката си и да я доближава до себе си, най-вече когато шофира, защото прекият контакт на окото с циферблата е моментален. Това улеснение за всички шофьори обаче не е единственото предимство на Records TB.

Малката "машина на времето" представя автомобилния стил по един особено елегантен и същевременно агресивен начин. Елегантността се свежда до изчистените линии на корпуса, който е допълнен с карбон, дизайнерското решение в циферблата, фината кожа в каишката и перфектното изпълнение на цялата спортна композиция. Агресията от друга страна присъства чрез семплите детайли в червено, като стрелките над циферблата, декоративните шевове и най-забележимо – вътрешните ръбове на перфорациите в каишката.

Такова бижу е нормално да бъде съхранено като специално издание, затова и не ни учудва фактът, че само 25 души от целия свят ще имат възможността да се докопат до него и да се радват като луди на придобивката си. Ние най-вероятно няма да бъдем сред тези 25 щастливци, най-малкото защото сумата от над 8 000 евро малко ни притеснява, но това не попречи на адреналина ни да се покачи само като си представихме как слагаме този "автомобил" на часовникарството на китката си, хващаме здраво волана на возилото си и никакво друго движение не е необходимо повече. Все пак сме фенове на практичността и точно на това ни качество отговори Records TB. 


   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ