Не носете това

24.08.2011, 12:11

   
 
Не носете това

7 модни тенденции в мъжкото облекло, които не трябва изобщо да ги има

Модата е динамично нещо. Променя се всеки сезон, затова е почти невъзможно сред невероятните модни тенденции и нови стилове, да не се появят и някои ужасни такива. И винаги се случва така, че точно най-неподходящата от тях, се задържа най-дълго и се появява в множество албуми във Facebook. Доверихме се на Guyism, които са хвърлили поглед на седем от тези тенденции, навлезли в мъжкото облекло през последното десетилетие, за които са категорични, че не трябва да ги има.

7. Шапките Von Dutch

Ами да, какво за Бога е това?!Те са си напълно рекламни. Не само, че имат името на компанията отпред и на централно място, но те са точно като шапка за шофьор на камион. Направо си е като част от униформата им. Но да ги носите в ежедневието си и при условие, че не сте шофьор на камион – категорично НЕ!

6. Подкъсените панталони

Според слуховете този вид панталони са навлезли в модата след като някакъв моден инициатор случайно си свил панталоните в пералнята и започнал да си ги носи по този начин. Въпреки че си приличат точно на дамски тричетвърти панталони, мъжете, които ги носят, напълно отричат всякакви прилики и гордо заявяват, че няма нищо женско в тричетвъртите панталони. По принцип тези панталони са известни с това, че са решение на проблема при мъжете: "Как да не ми е студено на краката и все пак да покажа мускулестия си прасец?!".

5. Вдигнатите яки

Богатите хора често искат да покажат благосъстоянието си пред останалите, като обаче се преструват, че не е искат да са показни. В престижните колежи е силна тенденция младежите да носят не по една, а по две и повече блузи с вдигната яка. Все едно е голямо постижение, че можеш да си позволиш две блузи! Напоследък пък е много модно и "арт" от яката да се подава и шалче.

4. Тесните дънки, познати като Skinny

Най-лошото от тенденцията за носене на прилепнали дънки от мъжете е, че те им замъгляват мисълта. Дотолкова, че се срещат мъже, които пазаруват в женски магазини за дрехи, оглеждат се в огледалото и си мислят колко добре ги очертават тесните им дънки. Не, това изобщо не е мъжествено. Тесните дънки са обект на обсъждане и в много от "емо" форумите, където важи правилото: "Колкото по-тесни са дънките ти, толкова повече родителите ти са те тормозели по време на детството". А както знаем, в "емо" културата, страданието и нещастието са издигнати в култ. "Porca Miseria!” биха възкликнали италианците.

3. Дълбоко деколте

Някои мъже са щастливи да се срещат с дами, които се обличат с дълбоко деколте, особено ако има какво да покажат от него. Но мъжките блузи с подобно деколте са смешни, най-вече когато мъжете също има какво да покажат – например обилно окосмяване по гърдите.

2. Ed Hardy

Според "легендата" тази отчайваща марка е стартирала заради бас на Кристиян Одижие с негов приятел. Басът бил нещо от сорта: "Обзалагам се, че не можеш да намериш възрастен мъж, който да носи ярки блузи с животни на тях!" Ед Харди може и да е спечелил баса, но тениските, върху които с диаманти са бродирани тигри, са мааалко прекалени.

1. Меката шапка

Да, трябва да признаем, че Джъстин Тимбърлейк налага доста тенденции, които са неприемливи за средностатистическия мъж и които последният никога не бива да следва. Въпреки непрекъснатите подигравки някои мъже продължават да носят смешни шапки от типа мека шапка, вероятно мислейки се за рок звезди.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ