Минало в бъдещето  44 Виж всички снимки

03.12.2011, 12:57

   
 

Не си играем на думи или с определенията на граматическите времена в българския език. Така определяме новата тенденция, която владее модната сцена от доста време насам. Така определяме и дизайнерските решения, които все повече и повече привличат погледа ни към "евтината" модна индустрия.

Ще ограничим погледа си върху уникалните аксесоари, които не е необходимо да крещят марката си (което важи и за дрехите). Това най-често се наблюдава при часовниците, които в момента, в който ти грабнат вниманието, започваш да се вторачваш в малките букви в централната част на циферблата. Може би така окото определя качеството (някои стигат и до по-далеч, като дешифриране на благосъстоянието и положението на собственика). Или е резултат от разбирането на българите за "стил".

Време е да се отърсим от старите представи и да погледнем нещата обективно – много по-важно е да изградим добрата си визия с личното ни отношение към това, отколкото да разчитаме само на марката да свърши тази работа вместо нас. С две думи не марката прави стила ни, а ние самите.

Без да ви казваме, че стилните уникати не са само в лъскавите бутици, дори напротив, сами можете да стигнете до този извод, след като се сблъскате с едно-две места като магазина за часовници на Dezeen. В този онлайн рай за дизайнери можете да откриете доста интересни неща, но фактът, че са разработили специален магазин само за часовници, не би оставил и вас безразлични.

Моделите наистина грабват окото. Дизайнът на повечето е изключително съвременен, а някои напомнят класиките от "Златния век" на часовникарството. Материалите са качествени, цените са нормални, а марките съвсем не говорят за това. Всъщност едва се забелязват, защото дизайнерите са имали за цел да покажат самия часовник, а не марката.

Ние се впечатлихме от изчистения дизайн на Uniform Wares 250, който напълно напомня на стила на героите от филмите на 60-те и 70-те. Непретенциозен модел, който би подхождал както на спретнатата ви офис визия, така и би откликвал правилно на уикенд облеклото ви.


За по-разкрепостените в моден аспект мъже, от Dezeen са заредили магазина си и с някои доста нестандартни модели като Last Laugh, който е разработка на Jones Watches и британския комик Уилям Андрюс.

За да си спестите излишното ровене в Dezeen, можете да видите най-ценните им предложения в галерията ни и по името можете да откриете желания от вас модел директно в търсачката на магазина. Тогава ще ви е необходимо само онова заветно "клик".

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ