Мило, миришеш на джин!

16.09.2011, 11:50

   
 
Мило, миришеш на джин!

Когато усетим аромата на хвойна, последното нещо, за което се сещаме, е гора. А в случай, че все още се чудите какво е първото, изписвам една дума на английски – Beefeater.

Bкусното алкохолно питие или просто джин, за който благодарим на откривателя му Франциск Силвиус (нидерландски лекар), е вдъхновявал и продължава да вдъхновява хиляди хора по света. Някои засвидетелстват любовта си към тази вкусна течност, като редовно я приемат. Бавно и с финес или бързо и със страст – все с маниер на ценител.

Други обаче извеждат пристрастеността си на преден план и отдават чест на джина по различен и изненадващ начин. Пример за това е най-новият парфюм на Penhaligons – лондонска парфюмерийна компания.

Майсторът парфюмиер на уважаваната британска компания, Оливие Кресп, създаде коктейл от игриви, свежи и мистериозни аромати, с които да напомни за "ярките младежки неща, които разтърсваха Лондон през двайсетте." За да постигне този ефект, той заложил на база от кафява захар, череши, ветивер, амброкс*, на сърце от кардамон, черен пипер, перуника и аромат на кожа, като за финал завършил композицията си с връхните нотки от канела, портокалово бренди, ангелика и разбира се, хвойна.

Накрая затворил ароматното си творение в изискана стъклена бутилка и заедно с екипа на компанията го кръстили Juniper Sling. Енигматичната течност се предлага в опаковка от 50 и 100 мл. на цена от 78 и 110 паунда, респективно.

Ако коктейлът от шот джин и освежаващо портокалово бренди с канела не е по джоба ви, то на значително по-ниска цена можете да си направите такъв и да го изпиете. С удоволствие. Ефектът ще е почти същият, ако след това напръскате тялото си с до болка познатия ви парфюм Light Blue на D&G, който е направен от същия парфюмиер със същата главна съставка – амброкс.

Докато давате най-доброто от себе си, отпивайки от опияняващия коктейл, можете да видите и видеото, което ще ви разкаже малко повече за 20-те години и джина.

*амброкс е едно от творенията на парфюмерийната индустрия. Молекулата му е толкова сложна, че ароматът, който се получава, е абсолютно абстрактен и се описва комплексно като: влажен, мек, устойчив, топъл, анималистичен, кехлибарен аромат с кадифен ефект.  

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ