Късите панталони, които заплашват да влязат в гардероба ви  4 Виж всички снимки

05.07.2011, 17:39

   
 

Най-важните събития за мъжката мода за сезона минаха и ние сме готови да споделим възхищението си от начина, по които култът към късия панталон беше изведен на преден план. Крайно време беше някой (в случая повечето световни дизайнери) да промени представата за мъжките крака на показ.

Не познавам мъж, който да не обича да се чувства добре. Не познавам и такъв, който да не обича да освобождава тялото си от излишните дрехи и да откликва на първичното в себе си.

Е, явно и дизайнерите не познават, защото това, което видяхме от подиумите на Милано и Париж през последния месец, е модният израз на възхода на удобството. Това е новата лятна тенденция. Ако щете закон го наречете, но този сезон късият панталон е знак за стил и "модерност".

Но как да се справите с нелеката задача – да комбинирате късия панталон с всичко останало? Съгласни сме, че най-лесният вариант ще бъде с нищо, но това може да се случи само ако сте на плажа (не, че сме способни да ви забраним подобна волност). Плажното безгрижие обаче рядко е ежедневие и, за да улесним максимално живота ви във всички останали ситуации, ви предлагаме няколко ценни съвета за това как да комбинирате късия панталон с останалата част от облеклото си.

Спокойно, стъпките са три и лесно ще ги направите част от ежедневието си и в последствие ще се превърнат в рутина.

И така, трите прости правила зазвучават като мелодия в такт раз-два-три.

Всичко започва от материята ...

Първото нещо, което трябва да направите, е да определите материите. Вариантите, които ви предлагаме са два – лен и памук.

Памучните модели са два вида.

По-твърдият на пипане е изтънченият вариант, доколкото е възможно да си представите един къс панталон като изтънчен. Не повдигайте рамене, асоциирайки късия панталон с Хъкълбери Фин, докато не видите поне един от моделите на снимките. Ръб, маншет и светли цветове за нас са равностойни на елегантност, просветеност в света на шивашкото майсторство и летен стил.

Другият вариант на памучен плат е по-мек и в повечето случаи цветен. От него се изработват по-спортни или, любимата ми дума, 'спортно-елегантни' панталони, които свободно можете да носите в ежедневието си.

Ленът от своя страна е материята, изцяло свързвана с лятото. Допирът на тази материя с кожата е приятен не само за вас, но и за онова нежно създание, което ще приседне в скута ви. (Защо не, това да е една от причините тя да не пожелае да стане?)

Платът е фин и придава по-ежедневен характер на дрехата. Естествено този по-лек вариант на къс панталон можете да приложите почти навсякъде, само не стъпвайте в офиса, освен ако той не представлява бамбуков бар на плажа.

Преминаваме към изборът на другите дрехи и аксесоари ...

Комбинацията от памучен панталон с риза от подобна материя и мокасини се превръща в стилна лятна визия. Ако не можете да понасяте дългия ръкав, навийте го. Ако и това не ви допада, просто изберете риза с къс ръкав. Тук може да се намеси и коженият колан, като едно добро допълнение.

Ленен панталон – с класически тишърт, тениска пике, лека ефирна риза с къс ръкав...разнообразието е голямо. Можете да си позволите почти всякакъв вид обувки – от мокасини, през платненки до джапанки, като изборът зависи не само от вас, но и от мястото, на което отивате. Лененият панталон ви дава свободата да бродите с него из дебрите на тъмните и прашни улици на града, да ги прехвърлите след това на водното колело и в крайна сметка спокойно да приседнете на плажа...бос.

Само ви молим да обърнете внимание на колана. Сега е моментът да вкарате в употреба онези текстилни колани, които преди доста време намираха приложение между гайките на дънките ви. Коженият колан ще има по-скоро отрицателен ефект върху цялостната ви визия в случая, тъй като само ще натежи и ще засили контраста между материите.

Финалният щрих зависи от цветовете...

Тук ключовият фактор е повторението. Повторение на цветовете и доколкото е възможно на материите. Ако "главният герой", сиреч късият панталон, е цветен, поне един от цветовете в десена му трябва да се повтори с този на два аксесоара или на друга дреха и аксесоар. Да не пропускаме и момента с чорапите. Малцина се замислят, че и канта на късите чорапи, който се подава от обувката също може да е обект на съчетанието.

Загубихме ви някъде измежду редовете?

Да речем, че панталонът ви е кариран – черен фон с преплитащи се перпендикулярно райета в сиво и червено. Това моментално ви дава представа какви ще бъдат основните цветове, които трябва да издирвате в гардероба си. Тениска в червено, тънко яке в сиво, черни мокасини и черна гривна. Червени мокасини и сива риза, допълнени от черен часовник. Следите мисълта ми, нали?

При едноцветните панталони задачата ви ще бъде много по-лесна. Просто допълнете още един цвят с останалите дрехи и аксесоари, като с поне един от тях повторите цвета на панталона.

Знаете ли, коя е най-добрата част от всичко това?

Чувството, което ще изпитате, когато установите предимствата на късия панталон и започнете да го съчетавате майсторски с останалата част от визията си. Дяволски силно удовлетворение!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ