Компасът, термометърът и часовникът

29.10.2011, 10:02

   
 
Компасът, термометърът и часовникът

Timex изминаха дълъг път откакто се гордееха с мотото на 60-те и 70-те "Поема многократни удари и все пак продължава да тиктака". По онова време рекламната им кампания, която премина под този лозунг, беше изключително успешна и донесе на американската часовникарска компания много пари. Много, много пари.

Но времената се промениха и с тях трябваше да се променят визията и продуктите на компанията. Ето затова няма как да не отбележим новото попълнение в колекцията Expedition, което освен часовник, е и компас, термометър и устройство, с което да измервате прилива и отлива. Хронограф, който има потенциала да се превърне в любимото устройство на всеки авантюрист, пътешественик и откривател.

Аналоговият часовник Timex Intelligent Quartz Tide Temp Compass е със стоманен корпус, който е водоустойчив на дълбочина от 100 м. Циферблатът е решен на няколко нива, като семплият дизайн на цифрите и маркерите, кореспондира изключително добре с иновативната форма на стрелките. Комплексният дизайн може да се окаже недостатък в началото, когато притежателят на този хронограф се опита да разпознае часа с един поглед, но след като свикне с всички екстри, всичко ще си дойде на мястото.

Акцентите в червено, не само в циферблата, но и в целия часовник като цяло, оформят състезателна визия, която допълнително се изгражда вечер, когато притежателят може да се възползва от INDIGLO® осветяването. В корпуса е заключен кварцов механизъм, който поддържа функцията на всичко в Timex E-Tide Temp Compass.


Каишката е гумена и колегите ни от Gear Patrol, които вече са изпробвали хронографа, споделиха, че закопчаването е изключително удобно и че каишката почти не се усеща на китката. Те дори си спретнали кратка експедиция, за да тестват всяка функция на часовника. Твърдят, че всичко работи перфектно и ако им вярвате, че са успели да проследят прилива и отлива и времето, за което ще настъпят следващите, както и за това, че са се ориентирали в гората само с помощта на компаса в часовника, то можете спокойно да се отправите към представителството на Timex в България или просто да натиснете тук.  

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ