Какво друго има в зимния гардероб?  28 Виж всички снимки

13.09.2011, 11:21

   
 

Какво ни очаква тази есен и зима в моден аспект?

Сигурно ви омръзна да ви задавам този въпрос, но да не мислите, че е много лесно да прегледаме всички ревюта от Милано и Париж и да синтезираме всичко до тази чудесна форма, от която можете да почерпите информация за всичко в рамките на един нормален за четене текст?

Показахме ви какви са тенденциите в костюмите. Разгледахме и аксесоарите, които трябва да вървят с тях, а и без тях, важното е да са събрани в този сезон. И сега е моментът да му отпуснем малко края и да хвърлим око и на останалата част от гардероба, която повярвайте ми този сезон е задоволително разнообразна и най-вече цветна. Идеята на дизайнерите нескрито беше да запазят настроението на лятото, да го прехвърлят в есенно-зимните месеци и да насърчат безспирното забавление.

От кръста нагоре

Синята риза

Морето и сините вълни се събират с една вечна класика в гардероба на всеки мъж, а именно синята риза, за да създадат новата вълна от модно офис и ежедневно облекло. Ризата с модерна кройка в умерено син цвят, много приятен за окото, вече не е просто постоянен спътник на костюма. Тя е по-самостоятелна и по-независима от всякога. Облечена с модерен панталон става достатъчно силна комбинация, която лежерно да ви въведе в офиса и след това в клуба. Универсалното ѝ излъчване се превърна и в акцент на много сетове с жилетки, сака, палта и колежански блузи по подиумите в началото на годината.

По колежански

Вярно е, че в България сме далеч от колежанския стил на обличане и единственото, което ни е останало като идея за униформа е черен панталон, плетен елек в безобразно старчески цветове и едно досадно шалче. Това не означава, обаче, че не можем да крадем от американците с пълна сила (не насърчавам засилването на порока, в случая кражбата е легална). Нямаме си колежански отбори по бейзбол, но това не означава, че не можем да носим бейзболни якета – те са абсолютен хит този сезон. Не означава и че не можем да обличаме тъмно сини сака с бели кантове в ревера или памучна блуза с обло деколте и смела щампа. Всъщност последното е една от най-силно застъпените тенденции този сезон. Блузите от памучен трикотаж (напомнящ на анцузите и анораците от училище) започнаха да говорят. Вече може да сте спокойни, че каквото и да искате да кажете с надписа на гърдите си, ще се приеме като модерен акт и околните ще ви приемат като готиния тип със свежата блуза. Въпросът тук е да направите добрата комбинация – самостоятелно с тъмен деним, слим панталони или чино; като завършек на сета риза и панталон (пример: синя риза+тъмно сив панталон) или като акцент под спортният блейзер/късото палто с двуредно закопчаване.

Поло

Дизайнерите от големите модни къщи тази година прибавиха поло яката като задължителен елемент към фините, тънки плетива. Елегантността на подобен модел пуловер не само, че не може да се отрече, тя е очевадна. Подходящ както за офиса, така и за ежедневието, тънкият пуловер с поло яка се комбинира успешно с жилетка, сако, костюм, а облечен самостоятелно с чифт елегантни панталони изглежда безупречно.

Рибарски плетеници

Голямата дебела и плетка се появи при пуловерите като зимен спомен за морските приключения. Пуловерите с плътни и големи поло-яки моментално извикват представата: мразовит ден, рибар с ръкавици с отрязани пръсти, навити джинси, плетени чорапи, кубинки и... къкрещ чайник. Разбира се, не чайника е този, който ще го стопли в този момент, а именно дебелият пуловер с мощна поло яка, която веднага изключва шала като аксесоар.

В предстоящия студен сезон няма да ви е необходимо нищо друго освен един такъв пуловер, който да ви топли. Без излишни аксесоари и без 100 ката дрехи. Само цвят и масивна, мъжествена текстура. Можете да го облечете като връхна дреха върху ризата и спокойно да си крачите из ветровитите улици, може и да го комбинирате с дънково яке за повече "защита".

Жилетката

Лека, цветна и геометрично обременена. Геометрията се свежда до правите линии, които пресичат надълж и нашир новата вълна от модерни жилетки. Цветът е задължителен, защото най-малкото два са необходими, за да накарат райетата да изпъкват и да изпълняват ролята си на такива.

С простата аритметика на основните компоненти на добрата жилетка – стил и комфорт, дизайнерите стигнаха до извода, че решението е лекотата. Материите са приятни и подходящи за сезона. Така съвременното ви "наметало" ще ви върши страхотна работа като връхна дреха към ризата и панталона. Вижте предложенията ни в галерията и се запътвайте към магазините, защото съвсем скоро ще имате нужда от Нея. Жилетката имам предвид.  

От кръста надолу

Тук вече е по-лесно. Всъщност не толкова, защото става дума за количество, но моделите са си все същите, както и миналият, и по-миналият сезон – черен/тъмно сив слим панталон, чино, деним с прав и стеснен крачол, панталон от рипсено кадифе, каки...Схванахте идеята, но въпроса е да наблегнете на подгъва, за който вече ви разказах какъв е ключа.

Единственото друго нещо, на което е добре да обърнете внимание, е цветът. За пореден път ви казвам, че цветовете са в основата на модните тенденции още от лятото и не само в топлите месеци може да се радваме на повече настроение и експлозии от цвят. В моден аспект зимата не отстъпва по нищо на почти изминалия сезон и палитрата е също толкова богата.

О, оранжево небето...

Сигурно в този момент си казвате: Тази съвсем се побърка и започна да ни пее детски песнички!

Спокойно, докато говоря и пиша за мода и стил, всичко е под контрол. С встъпителните и най-известни от детската песничка думи ви представям и най-новата вълна.

Оранжевото ще бъде акцентът и естествената основа за съчетание.

От вас се очаква да прокрадвате акцент, а не да залагате на цял оранжев сет. Най-лесно ще ми бъда да ви го изпея, но и така става: оранжев панталона, оранжево сако, оранжевата риза, оранжевият шал. Дадох ви предложения за акценти в четири дни от седмицата, а на петия може да си починете малко от допълнителното внимание, което привличате с цвета, който неслучайно са избрали от Пътното.

Но вие стойте настрана от тази асоциация. Няма опасност някой да ви свърже с работниците по улицата, тъй като този цвят е постоянна част от есенно-зимната палитра. Изглежда перфектно на фона на шоколадово кафяво, маслинено зелено, каки, графитено сиво, а моделите, които дизайнерите ни предложиха в оранжево, ще се свържат модерно и елегантно с тренда в останалата част от есенно-зимния гардероб.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ