Как се носи Thom Browne?

30.08.2011, 14:59

   
 
Как се носи Thom Browne?

Майсторски изработения костюм е задължителна част от гардероба на всеки мъж. Сега, има много начини да привлечете (желано) внимание с костюма си – Ermenegildo Zegna би "говорил" за това, че имате пари, вкус и познавате добрите дизайнери. Със сигурност същия резултат ще постигнете и с костюм от Gucci, Yves Saint Laurent или Tom Ford.

Има, обаче, един дизайнер, който знае, че има и хора, които не излизат навън, за да изглеждат като всички останали, и които искат да се откроят от тълпата още докато пробват костюма си. Името му е Том Браун и именно той изгради силуета и представата за тази емблематична визия, която се свързва единствено и само с едноименния му лейбъл. Той не само разби на пух и прах всички правила на модерния костюм, но и отхвърли основните, на които лежат всички те. Това авангардно око на мъжките костюми и непоклатим новаторски моден нюх донесоха на нюйоркския дизайнер световно признание и награди, като Съветът на модните дизайнери на Америка го провъзгласиха за Дизайнер на мъжки облекла (2006), а GQ затвърдиха позицията му с Дизайнер на годината (2008).

Емблематичен костюм Thom Browne изглежда така сякаш се опитвате да носите стария си костюм от абитуриентската си вечер - ръкавите на сакото и крачолите на панталона са точно толкова къси, колкото и очаквате да бъдат, а самото сако е толкова тясно, че раменете ви се събират едва или съвсем точно. Най-малкото така изглежда погледнато от нетренирано око. В действителност, костюмите на Браун са конструирани и ръчно изработени в Ню Йорк и така са направени, че да извайват тялото перфектно. Единственият им недостатък е, че всеки който се насочи към тях трябва да е сигурен, че тялото му е добре оформено, защото тези костюми не обичат излишни килограми.

Обикновено костюмът Thom Browne се състои от панталон без басти и гайки, с вталяване в крачолите и дължина над глезена, както и от сако с дължина малко над ханша, с 3 копчета и тесен ревер. Тези две основни части винаги се комбинират с вратовръзка направена от същия плат, от който е изработен самия костюм, сребърна игла, бяла риза и официални черни обувки. Май е най-добре да дадем думата на самия Том Браун, който в интервю за Esquire сам описа правилата за употреба на костюмите му.

Правило 1: "Само средното копче на сакото трябва да е в илика си когато го носите закопчано."

Правило 2: "Кърпичката в джобчето на гърдите от лявата страна трябва просто да се подава, не повече от половин сантиметър."

Чак толкова не е необходимо да измервате, но идеята е да се показва само една тънка ивица от кърпичката.

Правило 3: "Последното копче на ръкавите на сакото не трябва да се закопчава."

Правило 4: "Столчето на яката на оксфордската ви риза трябва да остане незакопчано."

Правило 5: "Моля ви, не гладете оксфордските си ризи след като сте ги изпрали."

Правило 6: "Панталоните трябва да застават по-високо на талията, за да може дължината на крачола да идва над глезена."

Правило 7: "Вратовръзките се връзват постоянно, но помнете да правите много стегнат възел когато връзвате вратовръзката си."

Правило 8: "Вратовръзката трябва да се носи дълга, като върха ѝ се подпъхва в панталона."

Правило 9: "Иглата се поставя така, че да застава по средата между яката на ризата и колана на панталона."

Правило 10: "Обувките трябва да се носят без чорапи."

 

Както сами можете да се убедите всяко едно от тези правила нарушава старите и диктува точно обратна на предишната представа за елегантност.

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ