Как да се облечете за среща в космоса?  7 Виж всички снимки

07.11.2011, 13:54

   
 

Коментирали сме Ричард Брансън и гениалните му хрумвания, и съвсем в реда на нещата геният представи проект за първото в света галактическо летище. С ясната идея да бъде основоположникът на космическият туризъм, наскоро Брансън показа първите си "космически кораби" под името Virgin Galactic. Все още се извършват тестови полети, а моментът, в който Брансън предвижда да качи на борда първите туристи и да ги "разходи" извън Земята, е краят на 2013 г.

Макар тази дата да ни се струва доста далечна, приготовленията около новия вид туризъм са трескави, летището в Ню Мексико все повече започва да заприличва на реален образ на макета от британските дизайнери Foster + Partners, вече е достъпна и страницата на Virgin Galactic за резервации, мърчандайзингът работи на пълни обороти и, не на последно място, професионалните пилоти Дейвид Маккей и Кейт Колмър, подбирани измежду 500 професионалисти, се готвят ежедневно за големия ден, в който ще изпратят първите туристи в Космоса.

Всичко засега е изрядно и се случва по план. И точно тук в този перфектен план идва въпросът, който мен самата ме интересуваше също толкова много, колкото обиколката около Земята. Разбира се, мисълта ми отново е заета с модния аспект в цялата история и днес, благодарение на Space.com, получих отговора. Знаете ли на какво ще приличат пътниците на борда на SpaceShipTwo? На главните герои в Moonraker или онзи филм от поредицата за Джеймс Бонд, в който Роджър Мур и Луиз Чайлз са добрите агенти, които спасяват света от унищожение. Именно техните космически костюми, които можете да видите на снимката, са основата, на която ще заложи дизайнът за бъдещата екипировка на пътниците на Virgin Galactic.

В прегарящо жълто или ярко злато, гащеризоните от 007 филма са на път да се превърнат в екипировката на космонавтите, които може да носят и вашите имена ако имате под ръка 200 000 паунда. Така, освен че ще сбъднете детската си мечта да отидете в Космоса, ще можете и да се вживеете в ролята на агент от култовата Бонд поредица.

За миг възникна един спорен въпрос в главата ми, който може да вълнува и вас – защо точно Moonraker, а не Стар Трек примерно. Костюмът на Жак Люк Пикар е много по-вдъхновяващ за галактически приключения, а и червеното щеше да се върже много повече с цветовата тема на гиганта Virgin.

Имайки предвид обаче, че Брансън преди всичко е британец, то започна да ми става ясно защо е заложил на жълтите космически гащеризони от британската кино легенда. А и говорим за Бонд все пак, респектът е много по-голям. Логично, но след като се поразрових малко, открих, че причината за 007 екипировката е много по-стабилна - сър Ричард Брансън има бизнес отношения с глобалната марка 007. Освен бизнес аспекта на решението му, съществува и личното отношение, все пак милиардерът участва в "Казино Роял" през 2006 г. Този мил за него спомен може да е изиграл решаващата роля при избора на основа за външния вид на бъдещите космонавти.

С оглед на инженерите и дизайнерите, които работят за Брансън в момента, смятам, че туристите ще изглеждат стилно на борда на SpaceShipTwo и със сигурност ще бъдат по-обезопасени от който и да било друг човек, който досега е излизал в космоса.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ