Казах: "Обратно в бъдещето!"  4 Виж всички снимки

12.09.2011, 13:13

   
 

Извънземните кецове Nike MAG вече не са концепция от бъдещето.

Обувките, с които беше обут актьорът Майкъл Джей Фокс a.k.a Марти Макфлай от филма "Завръщане в бъдещето", вече са реалност. И то официално представена от Nike реалност.

Причината за осъществяването на идеята е благородната кауза, зад която застава фондацията на самия актьор. Той отдавна помага на хора болни от Паркинсон, но не мислете, че се е побъркал до такава степен, че да помоли Nike да произведат футуристичните му обувки и да накара болните да ги носят. Това по никакъв начин не би им помогнало, дори да са изработени по такъв начин, че да им инжектират лекарствата според предписанията на лекарите.

Връзката от кецовете ще се завърже с фондацията на Фокс с помощта на търг. eBay се очаква да направи такъв силен "възел", че хората, които стъпят в тези обувки да останат завинаги в бъдещето. И, разбира се, да са готови да похарчат солидна сума за тази обвързаност. Част от средствата, събрани от онлайн търга за лимитираната серия от 1500 чифта магически кецове, ще отидат в Michael J. Fox Foundation. Фокс основа фондацията си малко след като се разболя от Паркинсон през 1991г. и от тогава се чувства отговорен за хората с неговата участ. Готов винаги за действие, Фокс категорично отговаря на героя, с когото го свързваме, и последното нещо, което бихме му казали е "пъзльо"*.

Дотук добре, сега по същество към кецовете. Nike MAG е точна реплика на кецовете от култувата фантастична комедия от 90-те, като единственото нещо, което липсва за момента са "power” връзките, завръзващи се сами (обещават ги през 2015г.). Подметките светват с LED светлини само с леко стискане на "ухото"* на кецовете. Със същото движение Nike логото в каишката ще се превърне в ходеща с вас електролуминисцентна реклама. Само с едно зареждане ви се гарантира 5-часово ала Tron излъчване.

Търгът за всеки чифт започва с начална сума от 2 025 долара и до 18 септември имате реалната възможност да станете един от 1500-те щастливци, които успешно ще бъдат изпратени в бъдещето. Ако искате да отидете там и то с чистата съвест, че сте изпълнили дълга си, като сте направили нещо значимо и благородно в живота си, натиснете тук и бъдете готови да наддавате. Преди това обаче ви препоръчвам да изгледате рекламата, за да влезете в настроението на филма със самия др. "Док" Емет Браун.

 

*Във филма "Завръщане в бъдещето" героят на Майкъл Фокс не понася да го наричат "пъзльо".

* Ъглите в горната част на кецовете, където завършват връзките, символично нарекохме "уши". Просто приличат на такива. 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ