Италиански правила за модерни мъже

29.12.2011, 15:05

   
 
Италиански правила за модерни мъже

Майсторът на цветовете, който стои зад мъжкия отдел на модния гигант Etro, застана зад бюрото си и записа на лист хартия десетте закона, които властват в живота му и които стилните мъже е добре да копират поне на половина, ако искат да постигнат нещо с визията си.

От Details успяха да се доберат до списъка, а ние с бързите си, смели и сръчни пръсти го обърнахме в български формат, за да може и вие да се запознаете с примера на един от най-успешните дизайнери на мъжка мода от десет години насам.

Правилата на Кийн Етро

  1. Най-голямата грешка, която един мъж може да направи, когато започне да се облича, е да следбва съветите на хората. Всичко зависи от него. Дори накрая да се окаже, че се е облякъл зле, ако той самия се харесва, всичко е ок.

  2. Харесва ми да пазарувам от малки местенца (магазини), които все още са запазили своята идентичност – места, които можеш да откриеш само в определен град или страна. Трудно е, но просто трябва да обиколите малко и да не ходите на обичайните места.

  3. Не носете черно бельо. Черното означава липса на светлина, и хигиенично е "лош". Бялото е най-доброто.

  4. Ако видите нещо, което харесвате, няма значение дали модата му е минала, вземете го. Купувал съм си неща, които тогава не бяха на мода, и бях толкова горд да ги нося. Ако обичате патешки пастет, не бихте спрели да го ядете защото вече не е модерно, нали?

  5. Обикновено се обличаме комфортно, когато сме вкъщи, когато сме сами. Аз не отделям тези моменти – всичко (и винаги) трябва да ми бъде удобно.

  6. В края на краищата всичко опира до силуета. Аз напоследък нося къси, вталени якета, но ако вие се харесвате с дебели, напластени и обемни дрехи, като хамбургер, това е перфектно.

  7. Няма проблем да носите дънки в офиса. Можете да ги носите с аристократизъм. Ако си клошар, дори да носиш костюм, пак ще изглеждаш като клошар.

  8. От 18 до 25-годишната си възраст носех вратовръзка, но след това спрях. Не съм слагал подобен аксесоар от години. Пробвах миналата година, защото харесвам тънки вратовръзки. Сложих една, погледнах се в огледалото и си казах: "Какво по дяволите е това?". Е, поне опитах.

  9. Обичам да пиша ръчно (бележки) до хората, когато имам нещо наистина важно да им казвам. Днес прекарах цялата сутрин в писане. Изписах 40 писма. Понякога използвам хартия от петнадесети век. Обикновено пиша с химикалка, но понякога използвам и моливи, дори пастели.

  10. Емблематичната за мен напитка е Блъди Мери. Толкова много я обичам, че дори когато бях в колежа в Англия си пийвах по една с бекона и яйцата ми (т.е.закуската).

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ