Изберете си шал!

03.10.2011, 10:29

   
 
Изберете си шал!

Жалко е, че мъжете днес пренебрегват шалът и значението му като отличителен аксесоар в гардероба. Когато температурите започнат да падат, разумно звучи поне да метнете един шал на врата си и да си подсигурите както добра визия така и добра ваксина срещу зачервено гърло.

За съжаление все още има толкова мъже, които си правят лоша услуга, като забравят за този аксесоар или слагат някоя овехтяла лента, която едва задържа студа далеч от шията им. Да не говорим за това, че разрушава цялостният им външен вид.

Шалът е комбинация от форма и функция, но за изнамирането на правилния и най-подходящия за вас е необходима малко предвидливост. Добре е да помислите дали ще го използвате за студеният ден в офиса или за ветровитата нощ навън? Както и дали кожата на врата ви понася вълнени материи или предпочита допира на мек кашмир?

За това преди да се отправите навън в мразовития ден, вижте какво ще ви предложим с EveryGuyed и разберете от какво имате нужда, за да оцелеете в суровия зимен сезон с въпросния моден аксесоар.

Вълнен шал

Златният стандарт - вълненият шал от кашмир или мерино е нещо задължително за всеки мъж. В меки, не натрапчиви десени и цветове той никога не доминира над облеклото ви, а по-скоро акцентира по правилния начин. Ако това ви харесва, не се колебайте да вземете такъв в колежански цветове и да си припомните за доброто време в университета.

Това е страхотен шал за ежедневието, без значение къде ще те отведе деня. Комбинира се най-добре със зимното ви палто или дори с дебел пуловер и дънки, но над всичко ключът тук е да добавите малко обем към визията си без да я поразите.

Памучен шал

Лек шал, който за разлика от кашмира предпазва по-малко от студа, но е чудесен аксесоар, с който можете да акцентирате върху различните си визии. Това е перфектният избор при комбинацията с блейзер през студените дни и е един от задължителните модни аксесоари за това време, когато започнете да се обръщате към връхните дрехи.

Ако времето навън не е толкова свирепо, обмислете варианти с памучен шал, като обогатяващ елемент в облеклото ви. Един такъв шал с леко доловимо каре може да добави именно онази доза живец в ежедневния ви костюм.

Плетен шал

Това е широка категория, която включва плетени шалове от памук или вълна. Да уточним - говорим за дебелите плетени шалове, в производството на които главно специализират майките и бабите. Той е топъл, няма съмнение в това, но понякога може да се окаже трудно съчетаем с каквото и да било от гардероба ви.

Плетен шал увит около врата ви с френски възел* е перфектното допълнение към обикновения пуловер, който ви дава точното количество топлина, от което имате нужда през зимата. По-младите мъже могат да комбинират плетивото с широк тишърт и дънки за по-бохемска, шик визия. Този аксесоар най-често изразява модната си функция чрез плетката и дебелината си, за това използвайте го в контраст с изчистени линии и семпъл ансамбъл, не като финален щрих към облеклото, който ще ви накара да изглеждате като ескимос.

Копринен шал

Без значение дали е с марка "Hermes” или е просто белият фин аксесоар някъде там в гардероба ви, коприненият шал е ултимативният триумф на формата над функцията. Не е препоръчителен за студените зимни дни, но все пак намира своето място и приложение.

Можете да завържете около врата си син шал за по-морска визия на път към морето. Не ви допада лятната регата? Черен или бял копринен шал е брилянтният комплимент към всякакъв костюм, което ви прави готов директно за нощния живот. Това е по-официален шал и винаги трябва да се комбинира с облекло от същия клас.

Палестински шал

Арабската кефия (срещан и като куфия) или квадратната черно-бяла кърпа за глава се превърна в абсолютният хит като шал. Като по-младежки аксесоар, не мислим, че това е подходящият шал, с който трябва да напълните гардероба си, освен ако месечният ви бюджет целенасочено не се разпределя за иронични очила и вталени дънки.

В зависимост от това, къде и как го носите, хората могат да си помислят, че или изразявате подкрепа към Палестина или тъкмо се връщате от индийски концерт, така че бъдете внимателни със стигмата, свързана с това обикновено парче плат. Също така е и тенденция и изписвайки тази дума, той е и на път да си замине като такава – просто поредната модна тенденция.

Изберете си шал!

*Френският възел представлява елегантно увит шал около шията, който е сгънат на две по дължина и краищата са промушени през куката, която се образува при премятането върху врата (изглежда така както на снимката). Скоро ще ви разкажем за още варианти на връзване, но първо си набавете доволно количество шалове, за да има на какво да се упражнявате.



   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ