Защо непрекъснато се чувстваме уморени?

15.12.2020, 13:00

Ето ти 10 причини!

   
 
Защо непрекъснато се чувстваме уморени?

Един от трима твърди, че изпитва хронична умора. Нищо чудно и ти да си един от тях. Ето каква е истинската причина за  твоята умора и как да се пребориш с нея.

Липса на ценни вещества

Липсата на желязо, витамин В12, магнезий, витамин D или фолиева киселина може да доведе до постоянно чувство на умора. Пий витамини, яж повече зеленчуци, плодове, ядки и бобови култури.

Недостатъчно храна

В забързаното всекидневие понякога просто забравяме да ядем и губим ценни калории. А те са необходими за мислене, движение, кръвообращение и други процеси. Храни се редовно и приемай калории от правилните храни.

Ядене на боклуци

Яденето на твърде много сладки изделия и бял хляб също може да доведе до чувство на постоянна умора. Приемай повече плодове и зеленчуци, а белия хляб замени с пълнозърнест.

Хранителна непоносимост

Всеки организъм е различен и някои реагират зле на определени храни. Страничните ефекти включват умора. Това обикновено се случва след консумация на храни, които съдържат глутен, млечни продукти, яйца и соя. Проучи кое не ти понася и го зиключи от диетата си.

Стрес

Той води до повишаване нивата на кортизол в кръвта и води до физическо изтощение. Отпусни се с помощта на медитация и разходки на чист въздух.

Липса на сън

Лошият сън може да доведе до диабет, заболявания на нервната система, депресия и физическо изтощение. Ако не можеш да заспиш в продължение на цели 6-8 часа, опитай се да си осигуриш качествен сън. За да направиш това, трябва да спазваш режим дори през почивните дни, да се откажеш от електрониката 2 часа преди лягане и да осигуриш пълна тъмнина.

Малко движения

Отказването от спорт за допълнителен час сън не винаги е правилното решение. Разгряване, упражнения и пълноценна спортна активност тонизират и зареждат с енергия. Отидеи на фитнес, спортувай у дома. Ако не ти се занимава с това, поне не сядай в градския транспорт и ходи повече пеша.

Здравни проблеми

Умората може да бъде свързана с много заболявания. Посети своя лекар. Когато той постави правилната диагноза ще започнеш лечение и ще ти бъде по-лесно.

Неправилно дишане

Плиткото дишане може да доведе до прекомерно количество въглероден диоксид в кръвта и липса на хранителни вещества в органите. Това може да доведе до липса на енергия. Прави дишаща загрявка всяка сутрин.

Често използване на енергийни напитки

Когато се опитваш да избягаш от сънливост и пиеш енергийни напитки, всъщност вредиш на тялото. На следващия ден ще се почувстваш още по-зле. Пробвай натурални напитки: какао с портокалов сок, пресен грейпфрут с мента, чай от джинджифил.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ