Заредете се за лятото  11 Виж всички снимки

14.07.2011, 17:07

   
 

Бойната артилерия за плажа се приготвя предварително

Макар колебливото време повечето от нас не се поколебаха да направят плановете си за лятото. Ако следваме логиката на повечето работодатели, то би трябвало за половината от населението да наближават така очакваните 10 дни отпуска.

Сега за да ви вкараме в настроението на сезона и максимално да насочим вниманието ви към морето, ще ви облечем предварително за плажа. За ваше съжаление обаче, все още нямаме възможността буквално да го направим (скоро и това може да стане), но можем да ви дадем ценни съвети с какво да отидете до шезлонга и какво да носите в чантата си.

Едно от най-важните летни оръжия са очилата. Настрана от факта, че трябва да предпазите и кожата си от жаркото слънце, очите ви трябва да бъдат максимално защитени от вредните UV лъчи. За стъклата е ясно, но рамката е тази, която винаги създава проблеми. За това класиките "Ray Ban” са едно разумно решение, особено сега след силното им завръщане в модата. Финият момент, на който искаме да обърнем внимание тук, е цветът. Ярките наситени цветове са просто задължителни този сезон и никак няма да сбъркате, ако заложите на наситено синьо, зелено, червено или каквато разцветка пожелаете. 

Тъй като започнахме с аксесоарите, нека продължим с часовника. Не мислим, че е необходимо да споменаваме, че трябва да бъде водоустойчив, но обърнете внимание и на каишката. Гумените каишки освен, че се превърнаха в абсолютен хит, са почти задължителни на плажа. Нашето предложение идва директно от щаб-квартирата на добрия стар Timex. Можете да поръчате тук или в случай, че отзивчивите ви приятели са в различни краища на света, по-разумно би било с тяхна помощ да го купите директно от САЩ.

За да преминем по-нататък първо трябва да обърнем внимание на чантата, в която ще съберете всичко необходимо. Да, правилно сте прочели – чантата.

Този сезон мъжките чанти намират приложение повече от всякога и дизайнерите ни дават огромна свобода при избора на модел. Adidas ни дадоха едно добро предложение от текстил, което освен, че грабва вниманието, е и изключително удобно.

Идва моментът, в който трябва да помислите с какво да напълните чантата. Естествено, шортите и хавлията са първите неща, които ни идват наум, но се оказва, че те далеч не покриват всичките ни плажни нужди.

Шортите на Fred Perry са чудесната основа за гореспоменатите аксесоари, а като изявени ценители на стила, дори на плажа решихме, че ще е добре да съчетаем нещата. Допълнихме с още два модела, които да ви дадат по-голям избор – Analog и Superdy от Asos.com.

Многофункционалността на тази кърпа от "Sea to Summit моментално ще се превърне във ваш съюзник що се отнася до компактност, удобство и най-важното липса на влага. Микрофибърната хавлия някак си успява да събере водата останала по тялото и да изсъхне буквално за секунди. Другата ѝ отличителна характеристика не е цветът, който отлично отговаря на цялата комбинация, а ципът, зад който се крие "джоб", в който от своя страна можете да приберете цялата хавлия.

Тъй като близостта на водата е доста опасна за плейъра ви, ние ще ви предложим един наистина разумен, надежден и интересен заместител – гуменото радио на "Lexon Tykho”. Целият корпус, копчетата, антената и дори тонколонката са покрити с някакъв магически гумен слой, който защитава сигурният ви източник на музикални развлечения от непредвиден достъп на вода. Предлага се в няколко цвята и можете да го поръчате тук, а ако откриете алтернативен вариант на българския пазар, дори не се двоумете. 

Подсигурихме музиката за фон, но да не пропускаме момента, в който може да ви доскучае и да решите да обогатите общата си култура с някое четиво. Изборът на книги е огромен. Огледайте се, посъветвайте се с приятели и си набавете книга, която наистина привлича вниманието ви. Така ще сте сигурни, че докато се излежавате на плажа, ще научите и нещо ново и интересно. В най-лошия случай може да ви послужи за "слънцезащитен фактор" за лице.

Нас ни заинтересува книгата "Sex on the moon” на Бен Мезрич, авторът на "Милионери по неволя, превърнал се във филма "Социалната мрежа". Единственият "недостатък" е, че все още не е преведена на български, но историята наистина си заслужава. За ваше успокоение пък, ще кажем, че се готви екранизацията на книгата, в която се разказва за млад учен в НАСА, решил да забогатее от търговия с лунни камъни.

Ако не ви допада идеята за защита на лицето с книга, то шапката в случая ще е повече от необходима. Показваме ви няколко класически и съвсем модерни за сезона модели, от които може да избирате. Можете да ги поръчате онлайн тук или да потърсите еквивалент в магазините в България.

Като стана дума за слънцезащитния фактор, нека обърнем внимание и на този доста пренебрегван момент. Каквото и да си говорим, кожата има нужда от предпазване, особено сега, когато слънцето е изключително агресивно.

Ако за пръв път тази година се излагате на слънце, то директното му влияние ще предизвика сериозно изгаряне. За тези от нас, които сме най-явните представители на бялата раса, е добре да приложим специализиран лосион, като този на Jack Black със защитен фактор 45. Тази добре известна на повечето мъже по света козметика можете да откриете в Sephora.

В случай, че плажа вече е "усещал" присъствието ви поне веднъж и кожата ви има някакъв загар, то предложението на Nivea с фактор 30 би бил добър избор.

Ако и това не ви харесва, то последното ни решение може и да задържи погледа ви малко повече върху картинката долу. Това са мокри кърпи със защитен фактор 30 и освен, че опаковката е компактна и употребата им е от лесна по-лесна, тук ще се отървете и от ефекта на лосионите - "мазни ръце".

Изникват и непредвидени ситуации и вие трябва да сте готови да ги посрещнете. Огледайте се предварително за наистина удобна памучна риза, която ще ви пази от пек и от вятър и същевременно дискретно ще разкрива тялото ви пред очите на минувач-ките.

Небрежният, но все пак стилен характер на нашия избор от Diesel, може да се окаже перфектният завършек на цялостната ви визия. Навитите ръкави са хит този сезон, така че действайте.

Никой не може да бъде перфектен, но може да бъде много повече от това. Може да бъде себе си. Ние ви дадохме представа за една добра визия, но от вас зависи как ще я постигнете и с какво самочувствие ще я приложите.

Дори и с джапанки, пак стъпвайте смело!  

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ