Екипировката за зимата

04.01.2012, 14:33

   
 
Екипировката за зимата

Момчета, зима е. И каквото и да си говорим навън е адски студ, което значи, че трябва да се облечем дебело. Както и да е, вече не сме на по 8 годинки, следователно не би било много подходящо да се увиваме с каквото ни падне, а е време да започнем да се обличаме като истински мъже. Затова решихме да ви покажем няколко неща за зимния ви гардероб, които освен че топлят са и доста стилни, а снежинките направо ще се топят по вас...защото сте "горещи"!

Зимната шапка, която ви е нужна

Всички имаме зимни, вълнени шапки, които много си обичаме, но проблемът с тях е, че боцкат като за световно. Нашият съвет е да ги подмените с кашмирени такива. Изберете стилно черно или тъмно-синьо. Ако е на ивици- няма проблем, тъкмо ще придава някаква текстура. Няма да е лошо да се сдобиете с повече от една, но в различен цвят, защото едва ли имате само един цвят дрехи в гардероба. "Точките" и пискюлите задължително трябва да избегнете.

Як шал

В средата на зимата, един добре подбран, хубав шал би разчупил много външния ви вид. Това е така, защото палтото ви сигурно е черно или сиво. Препоръчваме ви гами като шахмат или каре. Също по-добре би било да подберете шалове от чиста вълна или бленд от вълнени и памучни тъкани, защото освен че са по-леки, те са и доста по-издържливи.

Яке тип 4-в-1

На пръв поглед тези якета изглеждат като есенни или пролетни. Но при един по-задълбочен оглед разбираме, че това никак не е така. Те имат голяма, дебела качулка, която може да се сваля по всяко време, както и са двулицеви. Следователно имате 4 начина на носене – якето без подплатата, подплатата от едната страна, от другата страна, якето с подплатата (цвят 1) и якето с подплатата (цвят2).

Палто за всичко

Палто тип Chesterfield (с дължина около ханша, добре конструирано и изработено от дебела вълна), би било много подходящо за вашия зимен гардероб. Този тип палта винаги са били на мода, заради тяхната гъвкавост. Подходящи са за носене както с джинси, така и с костюм.

Коженото яке

 То е просто задължително за всеки мъж. Подбрано и носено по правилен начин, то може да бъде едно от най-секси нещата, които може да носи един мъж. Изберете си една идея по-малък номер и заложете на по-вталена кройка. Тъй като тези якета са скъпи, трябва да се грижите добре за тях и те ще ви се отплатят с дългогодишна вярна служба.

Сакото от туид

Спортното сако от вълнена материя също е задължително за гардероба ви. Подходящо е за носене с почти всякакъв вид панталони – от джинси и чино до такива от кадифе. Препоръчваме ви туид Харис, тъй като сякаш има собствен характер, заради своите земни цветове и ръчно тъкана вълна.

Хибридът "пуловеропалто"

В дни, когато не ви се носи спортно палто, а нещо с висока яка като пуловер, просто опитайте комбинацията му. То би ви вършило и чудесна работа вместо палто през по-топлите дни.

Най-добрата жилетка

Вълнената плетена жилетка с шал яка - това е нашият съвет за вас, който да следвате, когато излезете да си търсите жилетка. Също е добре да има два джоба, както и да е от овча вълна. Така поне няма да ви боцка.

Карирана риза

Те са подходящи за всичко. Също така при тях петната не си личат, а и десенът сваля визуално няколко килца. Препоръчваме памучните ризи, защото ще може да ги комбинирате с пуловер и така ще ви е топло. В съчетание с дънки и ботуши ще изглеждате страхотно.

Грейка

Не всички грейки са еднакви, макар да изглеждат така. Някои са прекалено тежки, други прекалено скъпи, трети с адски много джобове. Препоръчваме ви да си подберете лека, но топла, с два големи джоба отпред, за да може да държите нещата си там.

Ръкавици

Жените винаги забелязват мъжките ръце. Дори, и когато са с ръкавици. Най-добре е да си подберете такива с шоколадов цвят (може и в класическото черно) и от овча кожа, защото освен, че са меки и топли, те са и изключително здрави. Една малка катарама би била чудесен елемент върху тях. Не забравяйте, че когато стигнете своята дестинация ще трябва да си ги свалите, колкото и да не ви се иска.

Най-гъвкавите панталони

Ако винаги си подбирате едни и същи панталони, например черни, то е време да подмените избора си със сиви. Цветът е доста гъвкав, защото може да се комбинира с почти всичко, а в зависимост от материята панталоните могат да се използват целогодишно. Комбинирайте ги с кожено яке през уикенда, пуловер или туийд за работа.

Чорапи, но не какви да е

Кашмирени такива. Да, скъпи са, но си струват. Запитайте се колко често давате на краката си допир до нещо толкова приятно и луксозно. Забележка: има голяма вероятност приятелката/съпругата ви, да ви ги открадне.

Боти, с вградени нагреватели

Силно ви ги препоръчваме. Батериите се зареждат само за няколко часа, а после се наслаждавате на топлина до 5 часа. Може дори да си настройвате колко мощно да греят, а след като заврите да ги изключите. Найс, а?

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ