Да поговорим с един дизайнер от Америка  13 Виж всички снимки

21.11.2011, 15:28

   
 

"Ако ме виждате всеки ден, ще си помислите, че нося един и същ сив костюм постоянно.", казва Том Браун пред Stylelist.com преди събитието "Мода на търг", организирано от неправителствената организация Housing Works в сряда вечерта в Ню Йорк, като точно по време на интервюто, което ви предстои да прочетете за американския дизайнер, той самия е бил облечен точно както обикновено – в сив костюм от три части.

"Не ми отнема много време да се приготвя за излизане. Най-вероятно са 5 минути."

Сигурно е много лесно да кажеш подобно нещо, след като имаш гардероб пълен с разточителни костюми и други стилни творения, които са лично твое дело. Както и да е, важното е, че приятелите ни от Stylelist са успели да поговорят с него за модните му партньорства и други интересни неща, които са свързани с работата му по време на явлението Fashion's Night Out (за което ви разказахме неотдавнa), но този път в Токио.

Винаги изглеждаш толкова спретнат, коя е твоята стилна икона?

Баща ми. Той винаги се обличаше колкото може по-класически, но имаше нещо у него, което говореше за приятен и уверен човек, който постига визията си без усилия, с лекота. Дори не изглеждаше да се замисля за това, но по някакъв начин винаги изглеждаше добре.

Кой е човекът, който си представяш, че носи дрехите ти?

Това е идеята за някой, който е наистина самоуверен, истински индивидуалист, някой, който разбира качеството на дрехите, но също така иска да бъде себе си, не иска да бъде като всички останали.

Работил си заедно с Brooks Brothers и Moncler през годините, замислял ли си се да правиш "бърза" мода (за масовия потребител) с H&M или Target?

Знаете ли, никога не казвам никога, а за този тип неща наистина би трябвало да го искам и да имам възможността да го направя, но зависи от хората. Преди съм правил проекти с Brooks Brothers, защото те са страхотна група от хора, с колекцията, която направих за Moncler е същото – уважавам ги като марки и много зависи от това. Смятам, че единственият естествен начин, по който партньорствата проработват, е когато двете страни се разбират и знаят от къде идва всеки един човек. Тъкмо приключих партньорството си с Рей Кавакубо за Comme des Garcons в Токио за Fashion's Night Out и резултатът беше много успешен.

Какво смяташ за Fashion's Night Out в Токио в сравнение с това събитие в Ню Йорк?

Беше завладяващо. Бил съм на всичките от тях (FNO). Тук премина наистина добре, но беше и мулти-деференциран, поради това, пред което минаха японците през последната една година. Беше страхотно и всъщност направихме много продажби. Главната мисия на тази вечер (събитието) е да накара хората да пазаруват.

Кое беше последното нещо, което си купи?

Аз не съм голям фен на пазаруването, но в действителност тъкмо си купих чаши за шампанско от Токио.

Радваме се за придобивката му, но ние ще използваме възможността не за да ви кажем какво си купихме последно, а за да ви покажем последната колекция на талантливия дизайнер на мъжката мода в Америка. 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ