Да поговорим за обувки?  26 Виж всички снимки

24.09.2011, 14:17

   
 

Тайната за мъжките крака този сезон ще се разкрие пред вас с помощта на двете пароли – Оксфорд и Ботуш. Добра е асоциацията с Англия и Италия, защото там се произвеждат едни от най-добрите обувки, а и това са страните на едни от най-стилните мъже на планетата, които могат да ви дадат пример как да го правите и вие.

Оксфорд

Обувките тип Оксфорд или както аз обичам да ги наричам "оксфордки", са класика в мъжкия гардероб и този сезон дизайнерите отново заложиха на тях като тенденция. Това означава, че ако сте се снабдили с подобен тип обувки, най-добре си вземете още чифт-два, защото най-вероятно скоро няма да излязат от мода. Пък и са адски удобни. Отиват почти на всичко, като изключим анцузите, разбира се, но не мислим, че в почивните си дни бихте се насочили точно към тази комбинация. (Дори не допускам варианта да решите да ги комбинирате на работното място).

Тук обаче има две особености, на които трябва да наблегнете. Едната е дизайнът, тъй като много често този тип обувки имат декоративни перфорации и срязвания. Тези характерни белези карат обувката да изглежда по-ежедневна и не всеки тип панталон би ѝ отивал. Подходящи в случая са по-спортно-елегантните чинос, джинси и панталони от туид.

Другата особеност е цветът. Черното е задължителният партньор на изискания костюм в класически цветове – черно, сиво и тъмно синьо, и присъства на всички официални събития. Черните оксфордки ще придадат значителна елегантност на визията ви, само ако са изчистен модел и са изработени от добра кожа. Перфорациите и евтината лъскава кожа само ще развалят целия ансамбъл от добре подбрани костюм, риза и вратовръзка, а вие не искате това, нали?

Кафявото отива на по-земните тонове, като бежово, кафяво и зелено. Този цвят все повече се приема на не чак толкова изисканите официални събития и е напълно подходящо да заложите на този избор, когато отивате на бизнес среща, вечеря, частно парти... Схванахте идеята, нали?

Бургундито, познато ви като цвят от виното със същото име, се комбинира перфектно с панталони в цвят каки, светло кафяво, тъмно синьо и сиво.

Останалите цветове, на които можете да попаднете на пазара на изобилието, могат само да допълнят ежедневната ви визия, ако комбинирате правилно цветовете в цялостния сет. За да се презастраховате, пробвайте няколко варианта вкъщи и вижте кои комбинации най-добре отговарят на личната ви представа за стил. Ако и това не помогне при вземането на важното решение, то хвърлете някой и друг поглед в списанията и интернет, за да видите как го правят другите, по-умели майстори на стила.

Ботушът

Този сезон дизайнерите от световната модна сцена поставиха ботушите до и малко над глезена на пиедестал. След като осъзнаха какво удобство са за мъжете, те буквално заляха подиумите с тях. Което моментално ни даде представа какво ще има и по магазините със смъкването на температурите.

Така и се получи, магазините вече са пълни с ботуши, а елегантните им линии и модернистични решения моментално привличат погледа. А удобството им се изразява с малко по-различно значение тази година. Те наистина са удобни за крака - предпазват го от дъжд и сняг и всякакви свирепи климатични промени, но също така са удобни и за комбиниране. Сами се уверихме, че няма нищо по-удобно от многофункционална обувка, която може да те отведе от вкъщи в офиса и после в бара, а накрая на седмицата и на планина.

Можете да ги превърнете в официалната обувка за костюма ви, като пуснете крачола отгоре им и забравите грижите с чорапите. Можете да ги обуете с всякакъв тип ежедневни панталони и дънки и пак да изглеждате страхотно.

Модните великани дори предложиха една доста интересна визия, но само ако сте достатъчно смели ще можете да я възприемете. Става дума за дългите плътни чорапи (в много случаи плетени), в които моделите в Милано и Париж бяха напъхали крачолите на панталоните си с леко паднали дъна, и отгоре добре се виждаше цялото очарование на модерните ботуши тип кубинки.

Моделите ботуши този сезон са по-разнообразни от всякога. Разгледайте предложенията в галерията ни, вижте как ги комбинират асовете в модата и помислете как можете да прехвърлите видяното и наученото в гардероба си. След това ви предлагам да погледнете с какво разполагате в гардероба си и в презаредените вече магазини да откриете най-подходящите ботуши – вашите.

Приятно пазаруване, а в случай, че ви интересува, аз отивам да разходя новите си токчета, които никога няма да обуете. И не ви съветвам да го правите.

П.С. Може да се засечем "у моло".

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ