Алеята на срама или къде спахте снощи

19.10.2011, 16:15

   
 
Алеята на срама или къде спахте снощи

Алеята на срама: едно емоционално влакче на триумфа и срама - едновременно, чиято начална спирка най-често е лекият флирт, а останалата част от маршрута преминава през океан от алкохол. Без значение дали това ви се случи последно през лудите студентски години или тъкмо тази сутрин, никой не е имунизиран срещу срама от измъкването към вкъщи/офиса (обичайно), смърдящ на алкохол и препотяващ се при мисълта за предишната вечер. На върха на всичко е и облеклото, което умело сте комбинирали с ясната мисъл, че отивате в клуба, и нека си го кажем – дневната светлина може да бъде далеч по-коварна от ярко пулсиращите диско лъчи.

Но необходимо ли е отъпканата алея на срама винаги да бъде толкова срамна?

Ние казваме "Не" и затова събрахме на едно място няколко основни стъпки, съвети и трикове, които могат да заличат доказателствата от приключенията ви и да ви подготвят да се изправите пред новия ден. Вие (надяваме се) сте имали невероятно страхотна вечер и няма причина, поради която да не пристъпите извън прага с гордо изправена глава на шампион или поне като на деен представител на обществото.

Събудете се рано

Ако е възможно, опитайте се да нагласите алармата на телефона си още предишната вечер преди да излезете от вкъщи, за да избегнете алкохолната безпаметност. Вярно е, че не винаги това е възможно, тъй като разходката на срама е финалният етап от неплануваното пътешествие, но е основна стъпка за започването на новия ден и за спасяването на достойнството ви.

Последното нещо, което ще пожелаете на сутринта, е да бързате като преследван от полицията и да излезете от вратата в по-окаяно състояние от това, което сте видели в огледалото в банята. Повярвайте ни, събудете се по-рано, за да не си правите лоша услуга.

Почистването

Да кажем, че сте се събудили рано. Би трябвало да имате предостатъчно време да си вземете един бърз душ. Само не забравяйте да попитате "домакинята" или "домакините" си дали са склонни да се простят с малко топла вода и чиста кърпа. 99.99% в случаите те няма да имат нищо против и вие ще имате възможността да свалите онзи "eau de след коитус" парфюм от себе си. В по-лошия сценарий просто ще трябва да плиснете малко вода към лицето си върху мивката в тоалетната, за да се освежите максимално бързо.

Отделете си време да съберете всичките си дрехи от пода и да ги вземете с вас към банята. Идеята е, че ако намерите начин да ги положите някъде или просто да ги закачите на закачалките в банята, парата, която ще излиза докато се къпете, ще освежи дрехите ви и ще попреглади измачкванията.

Не се влачете!

Това правило е изключително важно, ако имате да вършите работа или имате някакъв спешен ангажимент сутринта. Последното нещо, което ще искате, е да направите лошо впечатление като се появите с дрехите от предишния ден и съвсем нахално да закъснеете. Помислете и за факта, че тръгвате към мястото на срещата от локация и район, който най-вероятно не ви е познат, и ще ви е необходимо малко време в случай, че объркате някоя пресечка, окажете се в неочакван трафик или ви се наложи да извикате такси, защото колата ви я няма.

Възстановителният процес

Успели сте да се измъкнете от непознатото леговище достатъчно рано и имате време да реагирате на "спешните" случаи на улицата. Не бъдете стиснати и си купете всичко, от което ще имате нужда през останалата част от деня, ако не ви остане време да се приберете вкъщи. Евтини боксери, дезодорант, чорапи, кафе и евентуално алказалцер ще ви излязат по-малко от 30 лева и ще направят чудеса с външния ви вид и настроение.

Разбира се, китайска тениска за 10 лева, сменена в тоалетната на някое заведение, няма да ви накара да се почувствате много по-добре, но осъдителните лица на приятелите, колегите и околните определено ще ви разбият, ако не го направите. По алеята на срама или не, добра практика е винаги да имате дезодорант, мокри кърпи и чиста тениска, скрити някъде в офиса ви (бюрото например). Да разлеете колата или кафето си също толкова неочаквано може да ви се случи, колкото и да се събудите на непознато място.

Обадете ѝ се!

Последната стъпка в трансформирането на срамната сутрин в успешно утро е да бъдете джентълмен. Не бъдете онзи тип, който открадва тениската на брат ѝ и се измъква по терлички без да каже дори едно "Благодаря!". Направете всичко възможно, че да ѝ покажете, че ви е харесало времето, което сте прекарали заедно – без значение дали е така. Бъдете учтиви, внимателни и ако е възможно изпийте поне по едно кафе заедно преди да излезете от къщата /апартамента.

Може да не сте били най-големият джентълмен през изминалата вечер, но това не е оправдание да продължите тенденцията и под светлината на деня и трезвеността.

 

източник: EveryGuyed

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ