Hush Puppies с прочит от Хемингуей  7 Виж всички снимки

11.05.2012, 19:21

   
 

След години на полиране с "ученическата" четка за обувки, Hemingway Designs връщат Hush Puppies към корените си с нова дизайнерска колекция.

Когато се замислим за точно тези обувки от Великобритания, една основна представа за тях изниква моментално в съзнанието ни – тромави, но удобни обувки от естествена кожа, които са толкова издръжливи, че забравяте, че трябва да си купите нови все по някое време. Но за сметка на това винаги са били като доста висока летва за нормалния българин. Спомняме си хубавите години, когато само "богаташчетата" се обуваха с тях, а ние толкова искахме да имаме такива. Бяха като символ на класа.

Криворазбраната ни детска представа обаче няма нищо общо със спомените на нашите връстници от Англия, които са носели такива обувки в училище и са си мечтали за кецове, с които да ритат. Но тях ги оставяме настрана, защото сега имаме да си говорим за нещо много по-важно.

Свежият дизайнер Джак Хемингуей от Hemingway Designs връща блясъка на Hush Puppies от 50-те в наши дни. Дизайнерската му компания беше наета да разработи специална колекция обувки, които да припомнят за влиянието на "дългоухото куче" в модните среди като емблема на петдесетарски рокендрол дух и като неизменна част от гардероба на модерното момче от 80-те. Хемингуей, който няма нищо общо с великия писател, решил да преработи осем класически модела, в които да комбинира стрийт стайл дизайн с добре познатите характеристики на обувките на басета – комфорт и качество.

Всеки един чифт ще се предлага по интригуващ начин на всеки клиент, в уникални кутии с графични изображения, свързани с вдъхновението, като всеки един клиент ще бъде заснеман, докато купува специалните си "хемингуейки". За съжаление, както разбираме, засега това ще се случва в Англия, а кога и дали ще достигне до България, сме безсилни да ви кажем. Можете да видите видеото по-долу, за да хванете ритъма и духа на новата колекция и да видите моделите на музикален фон.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 2
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 14.05.2012 | 12:25
2 удобни обувки са,но са прекалено скъпи
от Не е посочен | 14.05.2012 | 10:18
1 много интересно са го измислили
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ