Hublot отмерва времето на Япония

07.10.2011, 16:52

   
 
Hublot отмерва времето на Япония

Покрай състезанието Гран при на Япония във Формула 1 тази година, официалният спонсор, който показва, отчита и засича времето в световния шампионат, а именно швейцарския гигант Hublot реши да отбележи случая по специален начин. В трескавата атмосфера, която цари в момента в страната на изгряващото слънце, ръководният отдел на прецизната часовникарска компания успя да си открадне малко време и да представи официално часовника F1 King Power Suzuka.

Вдъхновен от спорта и Япония и посветен изцяло на японската състезателна обиколка, новият часовник се отличава с логичните бели и червени нюанси, съответстващи на цветовете на националния флаг. Спортната му природа се разкрива чрез всеки детайл в дизайнерското решение. Керамичният безел, който е преминал през специална обработка, шлифоване и перфориране, е абсолютната препратка към спирачните дискове на болидите. Целият корпус е изработен от циркон, а циферблатът напомня на гледката, която виждаме при отворен преден капак на спортен автомобил. Акцентът пада върху маркерите и цифрите в червено, които се отличават изключително на целия метален фон, като в същото време се допълват с червените декоративни шевове в каишката. Тя от своя страна е разработена с "високотехнологични" материали, както от Hublot определят гумата и огнеупорния Normex. Същият устойчив на огън текстил, разработен от американската компания DuPont, се използва и за направата на екипировката на състезателите от Формула 1.

Хронографът сам по себе си като уникален модел ще се произведе в лимитирана серия от 250 часовника и когато бъде пуснат в продажба (което все още не е известно кога ще бъде), част от продажбите на колекцията ще отидат в полза на фондацията на швейцарската компания KEF (Kids Earth Fund), за да подпомогнат за по-добрия живот на децата, засегнати от катастрофалните събития в Япония.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ