Dockers работят с дизайнерите на Америка  15 Виж всички снимки

03.11.2011, 15:04

   
 

Всяка година нашите любимци от американския GQ правят своя подбор на "Най-добрите нови дизайнери на Америка" и с всяка година събитието около тази модна класация става все по-голямо. Тази година месечното мъжко издание се съюзи с Dockers, за които миналия месец ви разказахме обстойно. GQ се превърна в платформата, която лансира едно изключително интересно и успешно партньорско начинание. Всеки един от избраните дизайнери разработи своята визия за Dockers и изведе на преден план иконичните модели на американската компания, трансформирани чрез съвременните хрумвания, които владеят модата в момента.

T by Alexander Wang

"Основно деконструирахме класическите каки панталони като се заиграхме с шевовете, за да ги направим", споделя пред GQ самият Александър Уанг, който е един от най-добрите млади дизайнери в САЩ. Неговото решение, между другото, е едно от най-свежите в дизайнерската мини колекция на Dockers, тъй като е избягал максимално от класическата кройка и дизайн, като не е заличил основните "белези" на какито.

Допълнението: Семпъл, но модерен тишърт във вечното черно.

Warriors of Radness

Dockers

"Това са нашите "мускулести" панталони. С ластик в колана и в маншетите, този панталон е препратка към това, което носеха атлетите на 80-те.", коментира решението на Warriors of Radness основателят Рик Клотц. И наистина панталоните им приличат много на анцузите, с които сме виждали баскетболистите в американските филми и които този сезон са невероятен хит на модната сцена.

Допълнението към тях е семпъл тишърт в бяло и анорак с цип, ластици и джоб тип "кенгуру". И всичко това в един от най-актуалните цветове този сезон – оранжево.

Patrik Ervell

Dockers

Патрик Ервел е заложил на обикновените каки панталони, които е пресовал стабилно с лек изтъркан ефект и е добавил няколко малки басти в предната част, които противно на очакването не подуват излишно, а просто заиграват окото като интересен детайл и балансират обема. Крачолите са като излети по тялото, а навитият им край превръща панталона в едни модерни чино.

Допълнението: Риза от памук в кремав цвят, с вталена кройка и два външни джоба на гърдите.

Miller's Oath

Dockers

От Miller's Oath също са заложили на чино панталоните, но при тях горната част на панталона е добре пригладена и детайлите, върху които пада акцентът са декоративните колани с тока над добре структурираните странични джобове.

Допълнението: Семпла риза в приятно розово с вталена кройка.

Gant by Michael Bastian

Dockers

"Бях вдъхновен от една снимка на моите чичовци от Втората световна война. Целите бяха облечени в цвят каки и всичко беше прибрано вътре (ризата в панталона и крачолите в кубинките)".

И наистина решението на Майкъл Бастиан, който е един от най-успешните и стилни дизайнери на Америка, е категорична препратка към военните униформи от онова време. Милитъри духът се усеща навсякъде в детайлите като външни джобове с капаци, щрифелки и гайки.

Тук няма смисъл да описвам допълнението, тъй като панталонът и ризата вървят в комплект точно като униформа.

Riviera Club

Dockers

"Бяхме вдъхновени от новелата на Джак Керуак "Big Sur". Искахме да постигнем хибрид, който почти прилича на деним."

Тримата стилни джентълмени от Санта Барбара, които стоят зад успешния вече бранд Riviera Club, са сътворили една съвсем различна визия на какито. Претворили са го в тежък, но светъл деним, който носи качествата на дънките и същевременно отговаря изцяло на изискванията на каки панталона. Dockers x Riviera Club е изцяло подплатен с лека материя на райета, които се показват, когато се навият крачолите.

Допълнението: Памучна риза, която изцяло прилича на дънковата класика, но разликата е там, че предложението на Riviera Club е изцяло в синхрон с модните тенденции с керемидения си цвят и с детайлите на синьо райе в маншетите и яката.  

След цялата тази модна фиеста, която си спретнахме набързо с GQ, Dockers и новите надежди на американската мода, започнахме да се замисляме за подобен проект. Един ден, в който вече ще сме Гиганти, а той повярвайте ни не е далеч, ще направим еквивалента на проекта и в България, а дотогава се захващайте за работа и действайте по въпроса с модните си хрумвания. Някой от вас ще стане един от най-добрите млади български дизайнери, който ще твори редом с нас.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ