Clarks - от Англия до Япония и САЩ  7 Виж всички снимки

16.08.2011, 10:36

   
 

Clarks са легенда. Clarks е име, което веднага ни препраща към един определен вид обувки. Както Coca Cola превърна черната газирана напитка в "колата", така и Clarks завинаги запечата обувките си с връзки като "кларкове".

Така се създава класика, емблема, която се разпознава на мига, но само постоянство и непрестанни усилия могат да поддържат легендата жива. Затова и не ме учуди много новата им инициатива, която впоследствие даде добра "реколта".

Британският гигант реши да обедини силите си с японската компания за трикотаж "Loopweeler” и нюйоркския графити майстор Футура (Futura), за да освежи изцяло линията си Originals с ботите Wallabee.

Майсторите от Япония използвали традиционна техника за изработването на изключително устойчиво жарсе* и брезентен текстил. В комбинация с качествен велур и кожа саята* просто имала нужда от каучуковата подметка, запазена марка на Clarks. Нещата си дошли изцяло на мястото, когато се намесил и Футура и буквално нанесъл финалния щрих с характерните за творчеството му триизмерни плетеници от кръгове.

Резултатът е доста добър, а Clarks определено ще запазят за дълго позицията си на първенец в дизайна и производството на боти с връзки.

 За съжаление от официалния търговски сайт на Clarks все още не се извършват доставки до България. Но за наша радост умните хора са измислили онлайн магазини като Amazon, където можеш да намериш почти всичко - в случая точно това, което търсим. Цената им в момента е около 100 паунда и в случай, че проявявате интерес, направо натиснете тук.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 1
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 30.09.2011 | 10:40
1 тПодобен модел съм виждал на Скобелев около Руски Паметник.
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ