8 мъжки съвета от XVIII век, които са актуални и днес

21.01.2017, 18:00

Първокласни и образовани

   
 
8 мъжки съвета от XVIII век, които са актуални и днес

Снабди ни с тези съвети граф Честърфилд IV, многоуважаван джентълмен. В продължение на много години, той пише писма до сина си, в които му дава най-точните съвети как да се грижи за хигиената си и да сваля мадами. Тази кореспонденция бива публикувана по-късно: книжката се казва "Писма към сина", а ние извадихме от нея това, което наистина ще ви свърши работа, макар и векове по-късно.

1781064

граф Честърфилд  IV

Нокти...

"Най-важното при ноктите е да бъдат гладки и чисти. Важно е да имат закръглена форма, което се постига съвсем лесно, ако ги изрязвате правилно. Кожичките леко се избутва назад, за да не скъсяват плочката."

Уста...

"...който не се грижи за устата си жестоко си плаща. Всяка сутрин чистете зъбите с мека четка поне 4-5 минути, след което хубаво изплаквайте с топла вода."

За вярата в себе си...

"Можете да бъдете сигурни, че ако сами не вярвате в собствените си сили и другите няма да вярват. Ако един мъж си мисли, че дамата няма да го хареса, аз ви гарантирам, че това ще бъде точно така..."

Уши и нос...

"Чистете всяка сутрин ушите и бършете носа всеки път, когато имате удобен случай за това."

За естествените нужди...

"Когато отивате в тоалетната винаги взимайте книга със себе си. Така хем запълвате времето, хем всичко, което прочетете ще остане трайно и запомнено."

1781066

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ