15 начина да бъдете на върха  2 Виж всички снимки

30.06.2012, 10:22

   
 

Няма какво да ви обясняваме допълнително и да разтягаме встъпителни слова. Директно ви насочваме към краткия си списък с правила, които ще ви дадат представа как да бъдете топ играч и да бъдете във вихъра си винаги (или поне винаги в очите на останалите).

Усмихвайте се за добро първо впечатление

Първото впечатление се придобива през първите три секунди, когато се срещнете с някого. За да се чувствате добре, когато създавате добро впечатление в очите на човека отсреща, просто се усмихвайте, без значение дали сте в добро, или лошо настроение. Безплатно е и действа бързо (усмивката, разбира се). Според едно проучване, ако се усмихваме по-често, можем да повишим настроението си, да намалим стреса и кръвното налягане и, забележете,  да засилим имунитета си.

Преследвайте целите си със страст

Страстта може да бъде ключов фактор по пътя към успеха. Проучванията по въпроса са доказали, че мъжете, които постигат добри резултати, имат силно желание да вършат работата си и ентусиазирано постигат целите си.

"Помислете за това, което обичахте като деца", предлага Джои Хатч,специалист в областта. "Какво ви вдъхновява? Кое кара времето да спре? Открийте онова нещо, което ви кара да се заигравате и да се забавлявате и вече сте открили своята страст."

Акцентирайте на позитивните неща

Да бъдете позитивни през повечето време помага не само на настроението ви и отношенията ви с другите, но и спомага за поддържането на добрите вибрации на тялото. Това може да забави стареенето и да ви помогне да се възстановите по-бързо след дадено заболяване.

Съвети за позитивно мислене: винаги помнете кое действа при вас, оценете нещата, които ви сломяват и продължавайте напред.

Раздвижете се

Искате да бъдете интелигентни, да спите добре и да намалите риска от депресия, то просто започнете да се движите.

Проучванията в тази сфера показват, че само 120 – 150 минути аеробика и упражнения за мускули на седмица могат да доведат до заздравяване на мускулите, контролиране на теглото и дори по-дълъг живот.

Отработете маниерите си

Покажете най-доброто от себе си по време на вечеря. Добрите обноски на масата показват, че имате класа и че причислявате хората, около вас към нея . Някои от най-важните маниери, които трябва да придобиете (ако все още не сте) са добрата поза (изправена), дъвчене със затворена уста, използване на салфетка и не на последно място – да се извинявате, когато ставате от масата.

Почиствайте ги

Изморени ли сте от това да сте изморени и болни? Мийте ръцете си 20 секунди след като сте готвили или сте се хранили, както и веднага след като сте използвали тоалетната. Това е един от основните начини да избегнете гадните вирусни заболявания без значение кое време на годината е. Трябва да го правите винаги и ако нямате наблизо вода и сапун, използвайте почистващ гел на алкохолна основа.

Трябва да миришете добре

Ще повишите моментално самочувствието си, когато някой (най-добре жена) ви каже, че миришете добре. Хубавият аромат може да ви накара да се чувствате по-добре, което моментално ви прави по-привлекателни за останалите.

Носете чисти дрехи и си вземайте душ редовно – особено през лятото и след тренировки. Открийте своите парфюм, шампоан и дезодорант, чиито миризми не се смесват по неприятен начин, предизвиквайки ароматна катастрофа. Обърнете внимание и на дъха си – трябва да е свеж, затова не само дъвчете дъвки, но и често посещавайте зъболекаря си.

Обличайте се добре

Когато изглеждате добре, това дава сигнал на околните, че сте готови за всичко, което може да се изпречи на пътя ви. За да се облечете за успеха си, започнете с черен, сив или тъмносин костюм. Добавете подходящи риза и вратовръзка и тъмни излъскани обувки. Карайте го по-леко с парфюма – не се къпете с него. Ноктите ви трябва да са добре поддържани, а бижутата колкото се може по-малко – най-добре само един часовник със семпъл дизайн.

Бъдете любезни и мили

Всички имаме нужда от добри взаимоотношения с близките и приятелите си, за да бъдем щастливи. Да бъдете любезни с хората около вас, показва, че ги цените, а и вие се чувствате по-добре. Упражнявайте се, дайте път на онова качество, наречено "съчувствие", да излезе на преден план и не, в никакъв случай няма да изглеждате "гейски". Единственото, което ще постигнете, е доброто отношение на хората към вас и така ще подобрите значително живота си.

Бъдете точни

Точността показва на хората, че контролирате нещата и че ги уважавате и това ще го разберат дори преди да сте казали и дума.

Не бъдете в битка с времето, а просто се опитайте да се справите с него. Използвайте календари и напомняния. Приготвяйте се за важни събития и срещи предишната вечер. Изчислете колко време ще ви отнеме дадена задача и си предвидете време за спънките, които евентуално биха се появили, като силен трафик например.

Раздавайте се

Ако се запишете като доброволец към някоя организация, ще отчетете само ползи от решението си. Оказва се, че хората, които редовно се занимават с благотворителност, са по-щастливи, оценяват се по-правилно и намаляват риска от депресивни състояния. Изследванията по тази тема са показали, че хората, които се раздават за другите се радват на по-здрави взаимоотношения и на по-дълъг живот.

Почивайте си

Искате да успеете и наистина да се насладите на успеха си?

Вземайте си почивка от време на време. Ако мислите, че почивката е изгубено време, помислете отново. Когато си дадете възможност да презаредите, не само, че ще имате повече енергия за работа, но и ще избегнете здравословните проблеми, свързани със стреса и вечното бързане.

LOL

Това е абревиатурата на едно много важно действие от ежедневието ни – Laugh Out Loud. Смехът, ама якият смях, е едно от най-добрите лекарства, както ще потвърдят и бабите и дядовците ни.

Според проучванията смехът помага на артериите да се изпълват добре с кръв, което на свой ред предпазва от сърдечни заболявания и инфаркти. Наслаждавайте се максимално на комедии и забавни случки с приятели и в никакъв случай не си поставяйте спирачки що се отнася до смеха.

Бъдете умерени

Когато правите нещата в умерени дози, това показва, че се контролирате. Ако прекалявате с каквото и да било, последствията съвсем скоро ще ви изненадат неприятно. Затова яжте правилно (повече зеленчуци и плодове), пийте отговорно (не повече от две алкохолни питиета на ден) и правете упражнения поне 30 минути на ден или в повечето дни от седмицата.

Наслаждавайте се на пътя

Може перфектно балансирания ви и успешен живот да не се случи от раз, още днес. Може да не се случи и утре, но това не означава, че нещата не са наред. Успехът идва, когато продължавате да преследвате това, което искате, докато цените все пак живота, който имате. Затова започнете да се радвате на пътя към успеха.

Източник: WebMD

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 3
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 02.07.2012 | 16:09
3 Най-добрият начин е парите и още допалнителни качества ето вижте http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/64432
от Не е посочен | 02.07.2012 | 15:22
2 Усмихвай се на живота и животът ще ти се усмихне!
от Не е посочен | 02.07.2012 | 14:59
1 Винаги с усмивка и добро настроение! С усмивка ще спечелиш света!
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ