10 основни грешки в обличането, които всички мъже допускаме

26.11.2014, 12:00

Докато не се научим

   
 
10 основни грешки в обличането, които всички мъже допускаме

Придобиването на собствен стил, разбирането на модата като цяло и изграждането на лични идеи за дрехи и съчетаването им е процес, който изисква време на адаптация, учене и много, много експериментиране. Никой не се е родил научен, камо ли в модната сфера, така че допускането на грешки е съвсем нормално.

Затова сега сме решили да ви покажем 10 основни аспекта, в които всеки мъж греши, за да ви помогнем по-бързо да ги преодолеете и да продължите напред.

1. Навиването на ръкавите на ризата

Обикновено просто нагърчваме ръкавите докато стигнат лакътя или ги навиваме по най-тъпия начин. Съветваме ви да опитате нов метод. Навийте ръкава си само веднъж, като изтеглите края му малко над лакътя. Навийте втори път в същата посока като не закривате изцяло края на ръкава. Това е бърз и хитър начин да "запретнете" така ръкави, че хем да ви е удобно, хем да не ги намачкате прекалено.

2. Точен размер дънки

Повечето мъже носим твърде широки дънки, а има такива, които се мъчат с прекалено тесни. Как да разберете дали дънките, които пробвате, са ви добре като размер? Вкарайте два пръста между талията и тялото ви. Ако го правите лесно и пръстите ви се побират точно, значи сте попаднали на перфектния за вас чифт. Не забравяйте, че жените обожават да гледат мъжки задници, а в точните джинси задниците ни изглеждат най-добре.

3. Къси панталони

Освен ако не сте сърфист, избягвайте широки къси панталони с дължина под коляното. И независимо какъв сте, избягвайте къси панталони, които достигат едва до над средата на бедрото. Носете шорти разумно, като изберете дължина не повече от три сантиметра над коляното.

4. Чорапи

Освен ако не спортувате, никога, никога, ама никога не носете бели чорапи. Струва си да си купите повечко чифтове различни чорапи, които да можете да комбинирате с дрехите си.

5. Обувки

Не ходете всеки ден с едни и същи обувки. Ето петте вида мъжки чепици, с които, ако притежавате, ще сте готови за всякакъв случай и сезон.

а) Спортно-елегантни

б) Кецове

в) Черни официални обувки

г) Кафяви официални обувки

д) Ботуши

6. Колан + обувки

Едно от основните правила в обличането е да съчетавате колана с обувките си. Ако например сте с кафяви обувки, можете да сложите кафяв колан, но не е задължително да е в абсолютно същия нюанс на този цвят.

7. Загащване

Като цяло: не загащвайте ежедневните си ризи, полотата и тениските в панталоните. И никога не отгащвайте официалните ризи, защото ще изглеждате все едно сте с нощница. Те неслучайно са по-дълги от ежедневните ризи.

8. Как да изберете яке, палто и друга връхна дреха

Ако палтото е твърде дълго, над рамото ви ще се образува нещо като въздушен балон, който при вдигане на ръката ясно ще се вижда и усеща. Ако пък връхната дреха е твърде малка, ръбът на рамото ще се врязва в рамото ви, а при вдигане на ръката ще усещате напрежение.

9. Деколтета

Дълбокото V-деколте е много модерно, но трябва да признаем, че е ужасно. За да избягвате грозно дълбоките деколтета, въпреки че носите тениски V-neck, гледайте краят на V-то да не слиза на повече от 3 см. под началото на гръдната кост. Или най-добре заложете на класическия мъжки т-шърт, който никога не губи актуалност.

10. Не се ограничавайте

Не се притеснявайте да експериментирате с нови стилове, нови цветове и материи. Носете различни неща, за да откриете дали и къде е мястото им във вашия гардероб.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ