Знаете ли как празнува модата?  6 Виж всички снимки

08.09.2011, 13:56

   
 

Само от Vogue могат да ви дадат този отговор, но аз ще го преведа от интернационалния език, които говори модната икона, на български разбираем за всички език.

Fashions Night Out (FNO) е явление в модната индустрия от 2009г. насам, когато нарастващата криза в САЩ постави пред сериозно предизвикателство не само модния бизнес. Vogue обаче се интересуват от мода и главната редакторка Ана Уинтур се почувства задължена да направи нещо по въпроса. Така хладната лейди на американската модна критика, медия и бизнес като цяло измисли най-голямата модна фиеста, на която който и да било някога е ставал свидетел.

През септември в точно определен ден, всъщност края на деня, се открива един тур от обиколки по лъскавите бутици на Манхатън, като дистанцията между дизайнери, модели, звезди, журналисти, фотографи и клиенти е сведена до една ръка разстояние. Е, не намеквам за бира, а за много мода, музика и шампанско.

За една нощ този празник, обвързан с много специални оферти, специални колекции облекла, аксесоари, джажи и какво ли още не специално, скокът в продажбите в модната индустрия се оказа значителен. Колосален дори.

Пак е септември и Ню Йорк пак се готви да празнува. Всеки нюйоркчанин тръпне в очакване да срещне любимата си звезда и да се докосне до модни "лакомства", до които преди може би не е успявал да достигне. Тази нощ е нощ на неограничени възможности, запознанства и забавления.

Нещото, което пропускам умишлено да ви кажа и което пазя за десерт, е Fashions Night Out, който е на път да се разрази в съседна Гърция. Веднага след онази нощ, още през същия този септември от 2009г. всички редактори на Vogue организираха свой, национален FNO и пренесоха партито в своята страна , за да глобализират това явление и да подпомогнат световния моден бизнес.

Както се досещате в България все още няма Vogue. Затова ви насочих към Гърция. Всъщност може и към Турция, зависи къде ще ви бъде удобно на вас и коя дестинация предпочитате, докато не се случи такова нещо и в България.

Атина, Солун и Истанбул ще станат домакини на най-мащабните тържества на модата в Гърция и Турция и ако сте готови да се срещнете с любими дизайнери и да се поразходите с някоя и друга знаменитост, докато пазарувате, то по най-бързия начин ще трябва да се настроите да пътувате.

Цялата еуфория, която ще ви обземе когато станете част от празнуващата тълпа, ще ви накара да погледнете на пазаруването по един по-различен начин – като на вечен празник. Магазините Zara, Massimo Dutti, Camper, Mulberry, Marc by Marc Jacobs, Agent Provocateur, Dior и още много други ще отворят вратите си на 15-ти септември в Атина и ще привличат стилните си клиенти с много музика, шампанско и промоции. Забавата ще се пренесе в бутиците и на улиците на Солун на 20 септември, а тук можете да следите какво се случва до тогава и какви оферти ще ви предложат от Гърция.

Истанбул ще се съревновава с пълни сили като посланик на добра воля в каузата "Да спасим модната индустрия и търговия", като конкурентно на Атина организира своя FNO също на 15 септември. Ваше остава решението кой от двата мегаполиса да предпочетете.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ