Тайванец се ожени 4 пъти един след друг, за да ползва платен отпуск от 32 дни

20.04.2021, 09:00

Хитрост трябва в този живот!

   
 
Тайванец се ожени 4 пъти един след друг, за да ползва платен отпуск от 32 дни

За да получи 32 дни платен отпуск, тайванец се е ожени четири пъти и се е разведе три в рамките на 37 дни.

2289109

Оказва се, че тайванецът работи в банка, която законно осигурява осемдневен платен отпуск за провеждане на сватба. След първия му брак на 6 април 2020 г. той и съпругата му подават молба за развод в края на първоначалните осем дни. На следващия ден те се женят за пореден път и младоженецът иска нов платен отпуск от работата си.

Той и неговата булка повтарят процеса като се женят четири пъти и се развеждат три пъти. Общо той кандидатства за общо 32 платени почивни дни.

След първия път обаче банката отказва да одобри следващата му молба за отпуск. Тогава мъжът подва жалба срещу банката за неспазване на тайванското трудово законодателство. Съгласно член 2 от Тайванския правилник за отпуските на работниците, "работникът има право на осем дни сватбен платенотпуск".

Разследванията на Бюрото по труда в Тайпе през октомври 2020 г. в крайна сметка установяват, че банката е нарушила правилото. Банката подава жалба, твърдейки, че мъжът очевидно се опитва да манипулира системата, тъй като се жени няколко пъти за една и съща жена.

Бюрото по труда в Бейши отбелязва, че това, което мъжът е направил, е неетично, но въпреки това потвърждава нарушението на банката. По този начин работодателят е глобен с 20 000 щатски долара.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ