Искате да живеете по-дълго - оженете се за умна жена

15.04.2016, 10:30

Това е решението на всичките ви проблеми

   
 
Искате да живеете по-дълго - оженете се за умна жена

Ако се ожените за умна жена, ще живеете по-дълго, по-щастливо и има много по-малка опасност да се разболеете от Алцхаймер. Разбира се, шансът да имате по-умни деца също е доста по-голям.

Това не е наше твърдение, макар че напълно го подкрепяме, а на професора от Университета Абърдийн - Лоурънс Уайли.

Оказва се, че жените, които карат мъжете си непрекъснато да се развиват интелектуално, за да не падат по-долу от тяхното ниво, са истински буфер между мъжа и деменцията. Най-добрият буфер е интелектът. Учени са направили изследвания върху мъже близнаци и те са показали, че социалната среда, в която всеки от тях живее и най-вече жената, за която е женен, имат пряко влияние върху факта дали ще развие деменция, или не.

Факторът, който могат да направят мъжа по-склонен към деменция, е и загубата на родител или близък в ранна детска възраст, както и фактът, че няма братя или сестри. А факторите, които намаляват риска от деменция са: решаване на кръстословици, четене, посещения на музеи, но най-важна е жената, с която мъжът прекарва живота си.

Деменцията е сериозен проблем, който засяга 35 милиона хора по света и има регистрирани около 7,7 милиона нови случая на година.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ