Запалете детето си по зимните спортове и игри

19.01.2016, 12:00

С 5 лесни стъпки

   
 
Запалете детето си по зимните спортове и игри

Зима е, има сняг до колене и повече даже, така че е време за игри на снега. Ако още не сте запалили детето си по зимните спортове, може би е време за това. Можете да го направите с 5 лесни стъпки.

Обмислете с какво да започнете

Ако детето ви е още малко, съобразете това с игрите на снега, на които можете да се радвате заедно. Когато детето ви е по-голямо, но много повече иска да стои вкъщи и да гледа телевизия, отколкото да се мокри на тоя сняг, измислете как да ангажирате вниманието му към определен зимен спорт. Може би той или тя ще предпочита да кара сноуборд пред ски, защото сега това е по-модерно сред младежите. Преценете и на какъв курорт можете да заведете децата си, за да карат ски, шейни, сноуборд.

Първо безопасността

Когато водите детето си на ски, осигурете му необходимата екипировка. Не пестете от детайлите, защото това може да бъде проблем на пистата. Гледайте и скоростта, с която се движи, както и колко близо до останалите деца минава с превозното си средство, за да няма инциденти.

Бъдете търпеливи

Да научите детето си да соти стабилно на ските или на дъската изисква време, усилия и търпение. Ако вие не можете да го научите, наемете му инструктор. 

Очаквайте падания

Паданията на ски пистата са нещо нормално. Направете каквото зависи от вас те да се случват по-рядко, но така или иначе, детето ви трябва само да се научи да става и да продължава напред.

Нека е забавно

Направете така, че зимните спортове да не са мъчение или задължение за децата ви, а забавление. Затова, когато те например не искат да карат ски, а да правите снежни човеци и да се замеряте с топки, уважете желанието им. Важното е да прекарате хубаво времето си навън в дълбокия сняг.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ